FACT24 CIM-rollene

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

FACT24 CIM-roller tilordnet brukeren finnes i FACT24 ENS+ ved Oppsett > Brukere > Rolletilordning > CIM-roller.

FACT24 CIM vil ikke være tilgjengelig for ENS+-brukeren før CIM-rollen er tilordnet. Alle ENS+-brukerroller kan kombineres med én eller flere CIM-roller. Hvis brukeren bare har én ENS+-rolle, vil denne brukeren kun synkroniseres med CIM som kontakt.

Kort om CIM-rollene

CIM-administrator

CIM-administratoren definerer all hendelsesrelatert informasjon, som hendelsestype, hendelsespotensial og alvorlighetsgrad. I tillegg har CIM-administratoren følgende tilgangsrettigheter:

• Opprettelse og vedlikehold av tiltakskort
  • Opprettelse og vedlikehold av rapporter og maler for statusmøter
  • Håndtering av beredskapsplanene i filarkivmappene for organisasjoner innenfor brukeradministrasjonsområdet
  • Opprettelse og håndtering av faser
  • Administrere og tilordne krisehåndteringsposisjoner
  • Systemkonfigurasjon, f.eks. dato-/klokkeslettformat og tillatelser
CIM-krisehåndtering

CIM-krisehåndteringsrollen handler om å håndtere hendelser på taktisk nivå. Krisehåndteringsteamet bruker de forhåndsdefinerte tiltakskortene for å iverksette egnede tiltak, med tilgangsrettigheter og forpliktelser som inkluderer (men ikke er begrenset til):

• Fylle ut statusrapport og statusmøter
  • Muligheten til å tilordne oppgaver til andre
  • Opprette og redigere loggoppføringer
CIM-operativt kriseteam

Operativt kriseteam kartlegger og håndterer hendelser på operativt nivå. Tilgangsrettigheter og oppgaver inkluderer (men er ikke begrenset til):

• Ansvarlig for den aktive krisehåndteringen.
  • Begrenser skadene, redder liv og eiendom.
  • Eliminerer årsaken til krisen.
CIM-krisestab

CIM-krisestab støtter krisehåndteringsteamet ved å utføre de tilordnede oppgavene. Brukere med rollen CIM-krisestab har leserettigheter til følgende:

• Hendelsesdetaljer
  • Statusrapport og statusmøter
  • Hendelseslogg
CIM-strategisk kriseteam

Strategisk kriseteam kartlegger og håndterer hendelser på strategisk nivå. Tilgangsrettigheter og oppgaver inkluderer (men er ikke begrenset til):

• Opprettholde selskapets langsiktige interesser og mål.
  • Begrensning av mulige negative konsekvenser av en hendelse.

CIM-mediehåndtering

Støtte krisehåndteringen på strategisk nivå med fokus på medierelatert informasjon og funksjoner.

CIM-medieadministrasjon

Støtte krisehåndteringen på strategisk nivå med fokus på medierelatert informasjon og funksjoner. CIM-medieadministrasjon er overlegen CIM-mediehåndtering og har tilgangsrettigheter til mer informasjon og flere funksjoner enn sistnevnte.

CIM POC-håndtering

Støtte krisehåndteringen på taktisk nivå med fokus på personrelatert informasjon og funksjoner

CIM POC-administrasjon

Støtte krisehåndteringen på taktisk nivå med ansvar for å håndtere personrelatert informasjon og funksjoner. CIM POC-administrasjon er overlegen CIM POC-håndtering og har tilgangsrettigheter til mer informasjon og flere funksjoner enn sistnevnte.

Oversikt over alle CIM-roller:
  • CIM-administratoren er en tilrettelegger som administrerer og setter opp CIM for effektiv bruk. En bruker med CIM-administratorrolle må fortsatt tilordnes flere CIM-roller for å kunne bruke de ulike funksjonene.
  • FACT24 CIM Starter inkluderer tre roller: CIM-administrator, CIM-kriseadministrator og CIM-krisestab.
  • FACT24 CIM Essential gir tilgang til to ekstra roller: Strategisk kriseteam og operativt kriseteam.
  • FACT24 CIM Advance gir tilgang til fire nye roller: CIM-mediehåndtering, CIM-medieadministrasjon, CIM POC-håndtering og CIM POC-administrasjon.

Fig.: Oversikt over alle CIM-roller

CIM egendefinerte roller

For å opprette en ny CIM-rolle, kan du opprette en egendefinert rolle på strategisk, taktisk eller operativt nivå i FACT24 CIM.

1. Under Administrasjon > Begrenset rolleadministrasjon.
  2. Klikk på plusstegnet (+) øverst til høyre.
  3. Fyll ut navn, nivå og beskrivelse av den nye rollen. Klikk deretter på OK.
  4. Den nye egendefinerte rollen som er lagt til, vises nederst i rollelisten
De egendefinerte rollene kan redigeres og slettes ved å klikke på ellipsene til høyre for linjen.
  1. For å tilordne en bruker til denne egendefinerte rollen, gå tilbake til siden Tilordning av brukerrolle på ENS+ og klikk på Legg til rolle.
  2. Velg rollen du vil tilordne brukeren. Klikk på Tilordne.
  3. Du kan nå se at denne brukeren er tilordnet CIM ved å klikke på den egendefinerte rollen.
Hvis brukeren bare har én ENS+-rolle, vil denne brukeren kun synkroniseres med CIM som kontakt.
Egendefinerte rolletillatelser

Tillatelser for egendefinert rolle må tilordnes. Hvis ikke, har ikke brukere med egendefinert rolle tilgang til noe
  1. I FACT24 CIM, under Administrasjon > Begrenset menyadministrasjon.
  2. Klikk på ønsket menyelement. For eksempel – Tavler > Hendelser
  3. Klikk på alternativet Rediger over rollene.
  4. Merk av i avmerkingsboksene for å gi tillatelser til de egendefinerte rollene ved behov.
  5. Klikk på Lagre for å ta i bruk endringene.

Er du fornøyd?

Arbeidsområde for administrator

Navigasjon