Lokasjonsbaserte tjenester

GPS-sporing

Appen får tilgang på GPS data og oppdaterer informasjonen jevnt i bakgrunnen. Et FACT24 ikon blir vist i varslingslinjen for å holde appen aktiv.

Signallys-varsling

Appen vil sjekke signallys når alarmen blir aktivert slik at den kan kommunisere med de som referansepunkter når den sender ut alarmen.

Når sender mobilappen en GPS-posisjon (oppdatering) til portalen?

• Mobilappen sender oppdateringer av GPS-posisjon selv om mobilappen er lukket. Kontroller at du har gitt mobilappen tillatelse til å innhente din posisjon “alltid” og ikke bare “mens du bruker appen” for å unngå mulige problemer.
  • Oppdateringer av posisjon sendes bare når en person er pålogget mobilappen. Hvis du automatisk er blitt logget av når appen ikke er brukt på 60 dager av hensyn til sikkerheten, anbefales det å bruke appen til å utføre jevnlige testalarmer som sikrer at funksjonaliteten opprettholdes.
  • Kontroller at GPS-sporing er slått på i appen.
  • Grensen for når en GPS-posisjonsoppdatering skal registreres og sendes til nettportalen, kan nå angis i mobilappen (mot tidligere en systemomfattende parameter)
  • Hvis en alarm utløses fra mobilappen og personen har aktivert "posisjonssporing", vil alle posisjonsoppdateringer overføres til nettportalen med tidsstempel og vises for autoriserte brukere for denne alarmen. Dette muliggjør mer presis lokalisering i nødstilfeller.
  • Android: Kontroller at posisjonsloggen er slått på under systemmeldinger slik at aktiv sporing fungerer.
  • Appen bruker Androids forgrunnstjeneste som opprettholder aktiv sporing og sjekker posisjon hvert 30. sekund, og sender oppdateringer når posisjonen er endret med minst 500 meter.
  • iPhone: iOS-app sjekker nåværende posisjon hvert 15. minutt.

Hvor lenge lagrer portalen opplysninger om posisjon?

• I tidligere konfigurerte profiler for geolokalisering kan lagring konfigureres til maksimalt 24 timer:
  • Dette skjer hvis geolokalisering er satt til 24 timer:
    • Din posisjon sendes til portalen i dag kl. 12:00 og du befinner deg i profilens radius for geolokalisering på dette tidspunktet.
    • Du mister nå mobilforbindelse, lukker mobilappen, logger ut eller lignende slik at portalen ikke får mer informasjon fra deg.
    • Alarmen utløses i morgen kl. 11:59 -> du vil fortsatt bli varslet. // Alarmen utløses i morgen kl. 12:01 -> du vil ikke motta varsling.
  • Dersom du ikke bruker en profil for geolokalisering, men i stedet velger posisjon like før du klikket på “utløs alarm” og “rediger”, så bruker vi automatisk utløpsfristen på 24 timer.

Er du fornøyd?

Konto

Gruppehåndtering