Videokonferanse

Anita Wilknitz oppdatert fra Anita Wilknitz

Du kan starte en videokonferanse samtidig med alarmen og gi mottakeren av varselet mulighet til å gå inn i videokonferansen øyeblikkelig. For å delta i en videokonferanse trenger du bare en nettleser på PC eller på mobiltelefon.

Aktivering av videokonferanse

Du kan aktivere funksjonen Videokonferanse under Alarminnstillinger i kapittelet Samarbeid. Når funksjonen er slått på og alarmen er utløst, får alle deltakerne en lenke på e-post eller SMS, forutsatt at enhetene er blitt lagt til under alarmen.

Ein Bild, das Text, Zahl, Schrift, Reihe enthält.

Automatisch generierte Beschreibung

Bli med på videokonferanse

Alle mottakere av invitasjonen får hver sin unike lenke. Klikk på lenken. Nettleseren åpner seg og du kan gå inn i videokonferansen. Du må aktivere mikrofon og kamera på enheten din for å kunne høres og sees på videokonferansen.

Del aldri slike lenker med andre! Lenken inneholder personopplysninger (navn på personen og tilknyttet passord) og viser ditt navn i samtalen og i loggen, samt tidspunktene da du gikk inn og ut av konferansen.

Videokonferanserom

En videokonferanse vises som et virtuelt rom, der deltakerne kan se og høre hverandre, og føre samtaler om det de ønsker. Flere videokonferanserom kan åpnes samtidig. Du finner en liste over slike rom under Alarmsentral. Navnet på videokonferanserommet er det samme som navnet på alarmen. Du kan også se følgende:

• når alarmen ble utløst
  • hvor mange som deltar i samtalen
  • om rommet er åpent eller lukket og
  • om tilknyttet alarm ennå pågår

Ein Bild, das Text, Screenshot, Zahl enthält.

Automatisch generierte Beschreibung

Administrering av deltakere på videokonferanse

Klikk på ikonet i kolonnen Handling for å få opp listen over deltakerne i videokonferansen. Kun de medlemmene som allerede deltar, vises på listen.

Ein Bild, das Screenshot, Text, Reihe enthält.

Automatisch generierte Beschreibung

Du kan invitere flere til å delta på videokonferansen ved å klikke på “Administrere deltakere på videokonferanse”.

Ønsker du å invitere en person til videokonferansen, flytter du vedkommendes navn fra høyre til venstre. I hurtigmenyen må du også velge hvilke kommunikasjonskanaler du vil bruke for å invitere personen til videokonferansen. Invitasjon til konferansen sendes automatisk når du lukker hurtigmenyen. Personens navn vises på venstre side.

Ein Bild, das Text, Software, Computersymbol, Multimedia-Software enthält.

Automatisch generierte Beschreibung

På denne siden kan du også kansellere invitasjonen til en person ved å flytte vedkommendes navn fra venstre til høyre side. Det betyr at personen ikke kan gå inn i konferansen igjen, men vedkommende vil ikke stenges ute av en pågående konferanse.

Brukergrensesnittet på videokonferansen er enkelt og viser alle standardfunksjoner, som f.eks.

• slå på eller av kamera
  • dempe eller slå på mikrofon
  • dele skjermbilde
  • sjekke listen over deltakere og
  • avslutte samtalen.

Antall deltakere

Vi skjelner mellom antallet personer som er tilknyttet en alarm og antallet personer som deltar i en videosamtale. Dette er to uavhengige verdier som er definert under lisensen din.

Det kan maksimalt være 60 deltakere i en videokonferanse i de fleste utgavene av produktet per april 2024. (Antall deltakere kan imidlertid endres senere.)

I praksis betyr det at de første 60 personene du varsler i en Alarm, kan logge på videokonferansen. Hvis flere deltakere prøver å gå inn i konferansen, får de melding om at det videokonferansen har nådd maksimalt antall deltakere.

Chat under videokonferanse

Du kan ta notater eller chatte med andre deltakere under videokonferansen. Bruk enten Chattefunksjonen i ENS+ eller funksjonen Saksbehandler hvis du har CIM-funksjoner i din utgave av produktet. Ved å bruke chattefunksjonen reduserer du overflødig kommunikasjon. Alle alarmrelaterte chatter vil samles på ett sted og inngå i alarmhistorikken.

Lukke videokonferanse

Videokonferanser avsluttes når alle deltakere forlater konferansen. Når dette skjer, er lenkene fortsatt aktive og enhver deltaker kan starte videokonferansen på ny. Du kan avslutte videokonferansen permanent ved å klikke på knappen “Avslutte videokonferanse” på siden nedenfor. Da vil videokonferansen avsluttes for alle deltakere. Deltakere som ennå måtte befinne seg i videokonferansen, vil ikke kunne starte den på ny med tilknyttet lenke.

Ein Bild, das Screenshot, Text, Reihe enthält.

Automatisch generierte Beschreibung

Sikkerhet under videokonferanser

All trafikk under videokonferanser er kryptert og formidles bare av servere innenfor EU-området.

Pålitelighet under videokonferanser

Videokonferansene i ENS+ er utviklet for maksimal tilgjengelighet. De skal være tilgjengelige selv ved kritiske hendelser, som f.eks. et cyberangrep på organisasjonen din, eller når ordinære leverandører av videokonferanser kan være nede, uansett årsak. Løsningen er derfor helt uavhengig av MS Teams og Zoom og kjører på en serverfarm med redundante servere.

Nettlesere som støttes

Alle nettlesere med innebygd støtte for WebRTC skal kjøre videokonferanser problemfritt. Nedenstående nettlesere har full støtte for WebRTC og gir den beste brukeropplevelsen:

·    Chrome

·    Firefox

·    Opera

·    Vivaldi

·    Edge

Vi støtter de to nyeste versjonene av disse nettleserne. Oppstår det problemer, kan du prøve å oppdatere nettleseren din.

Safari mangler støtte for enkelte funksjoner, som f.eks. deling av en enkelt fane. Årsaken er at Safari bare har delvis støtte for WebRTC. Får du problemer med bruk av Safari, så prøver i stedet å bruke de ovennevnte nettleserne.

Brukere kan gå inn i videokonferanser med Safari i iOS versjon 13.1 eller nyere. Chrome på iOS støttes også i iOS 14.5 eller nyere.

På Android-enheter anbefaler vi å bruke Google Chrome, som gir den mest problemfrie opplevelsen.

Er du fornøyd?

Telefonkonferanse

Spørreundersøkelser