Oppgavebehandling

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

Oppgavebehandling

Fra menyen Oppgavebehandling, klikker du på Oppgavebehandling under overskriften Tiltakskort i vinduet nede til venstre for å åpne modulen.

Oppgavebehandlingen vises i et forgrunnsvindu til høyre. Oppgavene presenteres i tre kolonner:

• Ikke startet
  • Startet
  • Utført

Bak hver overskrift er det et tall som forteller deg hvor mange oppgaver som er innenfor den spesifikke gruppen.

Søk og filtrer

Skriv inn søkeordet i tekstfeltet og klikk på°. CIM vil nå søke i tittelfeltet og beskrivelsen, og listevisningen vil bare vise oppgavene som samsvarer med kriteriene dine. Det er ikke mulig å søke på brukere som er tilordnet oppgaver her.

Bruk de fem knappene under søkefeltet for å filtrere oppgavene etter forhåndsdefinerte kriterier. Hvis du er CIM-personale, kan du bare se Alle hendelser og Vis lukkede elementer.

• Tilordnet av meg: Viser bare oppgaver der du er ansvarlig og oppgaven er tilordnet noen andre.
  • Tilordnet meg: Viser oppgavene som er tilordnet deg av andre brukere.
  • Visning fra alle brukere: Viser alle oppgaver som er tilordnet brukere i den aktive hendelsen.
  • Alle hendelser: Viser oppgaver tilordnet alle brukere i alle hendelser.
  • Visning lukket: Viser lukkede oppgaver. Merk at alle utførte oppgaver vil bli flyttet til lukket etter 24 timer.

Du kan velge å aktivere flere filtre samtidig. Når du klikker på et filter, blir det blått og hvitt når det er inaktivt.

Hver oppgave presenteres med detaljer i listevisningen i alle tre kolonner med denne informasjonen:

• Prioritet: Øverst til venstre kan du se hvilken prioritet denne oppgaven har fått av den ansvarlige. Lav, Normal eller Høy er standardverdiene. Disse kan endres av CIM-administratoren.
  • Oppgavenummer og tittel: ID-nummeret og tittelen som ble angitt av den som opprettet oppgaven.
  • Tilordnet: Brukeren som skal utføre oppgaven.
  • Tidsfrist: Klokkeslettet og datoen angitt som tidsfrist for oppgaven. Merkes i rødt hvis den er forfalt. Funksjoner (: Endre status, rediger eller slett oppgaven (bare administrator eller leder), eller klikk på detaljer for å se mer informasjon

Du kan dra og slippe de registrerte oppgavene i hver kolonne for å sortere dem, og du kan også dra og slippe mellom de ulike statusene.

NY OPPGAVE

Klikk på knappen NY OPPGAVE på funksjonslinjen øverst til høyre for å legge til en ny oppgave.

OBS! Dette er bare tilgjengelig for administratorroller i CIM.

Lysbildet i skjemaet inneholder følgende elementer:

• Emne: Skriv inn emnet for oppgaven.
  • Beskrivelse: Skriv en kort beskrivelse. Feltet har funksjoner for tekstformatering.
  • Tilordnet: Velg oppgaveansvarlige fra de tre fanene:
    • Bruker: Skriv inn navnet i tekstfeltet, eller klikk på  for å velge fra brukerlisten. Du kan bare velge én bruker.
    • Kontakt: Skriv inn navnet i tekstfeltet eller klikk på  for å velge fra kontaktlisten. Du kan bare velge én kontakt.
    • E-post: Skriv inn e-posten som denne oppgaven skal sendes til. Dette er for å tilordne en oppgave utenfor organisasjonen. Du kan tilordne en oppgave via e-post i tillegg til en bruker eller en kontakt.
  • Prioritet: Velg prioritet fra nedtrekkslisten.
  • Tidsfrist: Klikk på ikonet Datovelger () for å angi oppgavens tidsfrist.
  • Vedlegg (): Klikk på denne knappen for å legge ett eller flere vedlegg til oppgaven. Klikk deretter på Last opp ny fil eller Hent fil fra arkiv-fanen. Når du har valgt en fil, klikker du på OK for å lagre og lukke dialogboksen. De valgte vedleggene vises i boksen Vedlegg. Klikk  i Vedleggslisten for å slette et vedlegg.
  • Send melding: Merk av i denne avmerkingsboksen for å sende en melding til den tilordnede brukeren om oppgaven når oppgaven lagres.
  • Send som e-post: Oppgaven vil bli sendt med tittel, detaljer, prioritet og tidsfrist til den valgte brukeren eller kontakten, samt eventuelle e-postmottakere du har lagt til.
  • Klikk på OK for å lagre og sende oppgaven.
  • Oppgaven finnes nå i kolonnen Ikke startet i listevisningen til Oppgavebehandling.

Funksjoner ()

Klikk på denne knappen for å redigere den ønskede oppgaven. Du kan velge mellom tre forskjellige faner:

• Status: Endre den til Startet eller Utført. Du kan også legge en kommentar eller et vedlegg til denne oppgaven. Du finner alle detaljer om oppgaven slik de ble skrevet når oppgaven ble opprettet i venstre kolonne (oppgavenavn, kilde, tilordnet, tidsfrist, opprettet, beskrivelse og støttedokumenter.
  • Rediger: Rediger og endre de samme feltene som beskrevet når du legger til en ny oppgave.

I tillegg kan du nå velge å kansellere oppgaven og tilordningen ved å merke av i boksen Merk som kansellert. Legg eventuelt til en kommentar i tekstfeltet. Klikk på X bak brukeren/kontakten for å slette dem fra oppgaven. Du kan tilordne nye etter eget ønske.

• Detaljer: Alle detaljer om oppgaven vil bli oppført her. Du finner disse detaljene:
    • ID
    • Emne
    • Kilde
    • Tilordnet
    • Tidsfrist
    • Prioritet
    • Opprettet
    • Beskrivelse
    • Støttedokumenter
    • Status
    • Status sist oppdatert av
    • Kommentarer
    • Vedlegg

Hvis du vil slette oppgaven, går du til oppgaven i listevisningen og klikker på Slett i nedtrekkslisten.

Valg av “Avvis oppgave”

Du kan nå velge om en person som er tildelt en oppgave, kan avvise den eller ikke.

Er du fornøyd?

Saksbehandler

Tiltakskort