Kalender

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

Ved å legge til en kalender eller en vaktliste som en del av konfigureringen av alarmen, kan du definere tidsbaserte avvik fra standard alarminnstillinger. Når alarmen utløses på et tidspunkt som faller inn i en valgt års- eller ukekalender, vil den enten hoppe til en alternativ alarm eller varsle en alternativ gruppe. Hvis du legger en vaktliste til en alarm, vil personer som er tildelt de vaktene bli varslet.

Merk deg denne generelle informasjonen om kalenderkonseptet:

→ Årskalendere, ukekalendere og vaktlister kan tilordnes flere alarmer.

→ Flere års- og ukekalendere kan tilordnes én alarm.

→ Bare én vaktliste kan tilordnes en alarm.

Kalendere kan tilordnes en avdeling eller være tilgjengelige for alle brukere som en global oppføring. I tillegg kan de gå utover 24 timer (Start: 17:00 slutt: 06:00). I verktøyet er det tre forskjellige kalendere som kan lagres - Årskalender, Ukekalender og Vaktlister.

Ukekalender

• Navn: Et unikt navn må tildeles ukekalenderen. Her anbefales det å bruke et logisk navn, slik at det ved senere valg av kalenderen er tydelig hvilken kalender det gjelder.
  • Ukedager: Ukedager kan velges der den påfølgende tidsluken skal være gyldig. Dager/tider som ikke er valgt behandles (hvis ingen annen kalenderplan er aktiv) med gruppene/prosessene satt som standard i alarmen.
  • Starttid og sluttid: Start og slutt velger tiden kalenderplanen er gyldig for. Tidspunktet kan velges for alle dager (f.eks. start: 17:00 slutt: 06:00).
  • Global: Med global-knappen kan kalenderplanen gjøres tilgjengelig for alle avdelinger når den skrus «På». Utvalget av avdelinger vil da være skjult. Alternativet for en global kalenderoppføring er kun tilgjengelig for en administrator.
  • Avdeling: Dersom kalenderplanen ikke er merket som «Global», er utvalget av avdelingen tilgjengelig. Kalenderplanen er da kun tilgjengelig innenfor valgt avdeling.

Årskalender

• Navn: Årskalenderen må tildeles et unikt navn. Her anbefales det å bruke et logisk navn, slik at det ved senere valg av kalenderen er tydelig hvilken kalender det gjelder.
  • Global: Med global-knappen kan kalenderplanen gjøres tilgjengelig for alle avdelinger når den skrus «På». Utvalget av avdelinger vil da være skjult. Alternativet for en global kalenderoppføring er kun tilgjengelig for en administrator.
  • Avdeling: Dersom kalenderplanen ikke er merket som «Global», er utvalget av avdelinger tilgjengelig. Kalenderplanen er da kun tilgjengelig innenfor valgt avdeling.
  • Varighet: Årskalenderen kan deles inn i opptil 26 tidsperioder. En ny seksjon legges til med «+» eller fjernes med «-». Perioden kan konfigureres ved å velge start- og sluttpunkt. Tidsrommet brukes for begge punktene og kan konfigureres separat for start- og sluttpunkt. For dette formålet må tidspunktet justeres etter respektive valg av dag.

Du kan også eksportere og importere årlige kalendere.

For eksporten kan du velge mellom csv- og ics-format. ics-filen kan enkelt legges til din egen kalender.

For importen bør du bruke en csv-fil i det samme som eksportformatet:

Hvis du velger å importere en kalender, har du muligheten til å overskrive en eksisterende kalender med samme navn.

Vaktliste

Med en vaktliste kan du organisere personer som jobber turnus. Første steget er å velge et navn og kanalene som skal brukes til å varsle personer (på samme måte som når du tildeler personer til grupper eller til alarmer).

Når du klikker på «Lagre», vil du se muligheten for å legge til personer i vaktlisten. Du kan filtrere etter ulike felt for å finne personene du vil legge til.

Når en person er lagt til i vaktlisten, kan du definere tidsrammer som denne personen er «på vakt», enten ved å klikke direkte inn i kalenderen eller ved å velge pennikonet. Når du klikker deg direkte inn i kalenderen og har valgt månedsvisning, velger du som en standard hele dager fra 00:00 til 23:59, som du så kan tilpasse med hjelp av pennikonet. Ved å gjøre dette vil det valgte tidsrommet være det samme som i kalenderen.

Hvis du velger dag eller uke, vil skalaen til kalenderen tilpasses tilsvarende:

Er du fornøyd?

Meldingsmaler

Stedsprofiler