Filarkiv

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

Filarkiv

Om filarkivet

Filarkivet brukes til lagring, visning og administrasjon av mapper og filer som kan brukes i CIM Essential. I Filarkivet kan du organisere filer i mapper. Mapper og filer er underlagt versjonskontroll.

Filer i filarkivet kan ha ulike formater, for eksempel tekstfiler, dokumenter som presentasjoner, planer og regneark, bildefiler, lydfiler og videofiler.

Brukergrensesnitt

Brukergrensesnittet i filarkivet består av en tittel- og funksjonslinje øverst, en trestruktur som viser mappene i filarkivet, en listevisning som viser filene i mappen som er valgt i trestrukturen, og en detaljvisning som viser informasjon om den aktuelle filen.

  • Miniatyrvisning – Hvis aktuell visningsmodus er Listevisning, klikker du for å bytte til Miniatyrvisning som viser filene som ikoner.
  • Listevisning – Hvis aktuell visningsmodus er miniatyrvisning, klikker du for å bytte til listevisning.
  • Legg til fil – Klikk for å legge til en fil i mappen som for øyeblikket er valgt i trestrukturen. Denne funksjonen er bare tilgjengelig for ledelses- og administrasjonsroller.

Trestrukturen

Trestrukturen til venstre for listevisningen og detaljvisningen er en hierarkisk organisasjon av innholdet i filarkivet. Den fungerer som en meny der du kan velge mappen som skal vises og jobbe med menyinnholdet.

Trestrukturen kan inneholde følgende elementer:

 Filarkiv er rotelementet eller startpunktet for filarkivet. Dette elementet kalles ofte rotmappen, og vises alltid og kan ikke slettes fra filarkivet. Trykk på (Utvid) for å vise innholdet og vise undermapper eller filer i mappen. Klikk på (Skjul) for bare å se mappen i trestrukturen.

Funksjonslinjen over trestrukturen viser funksjonsknappen () som åpner følgende:

  • Legg til mappe – Klikk for å legge til en mappe i mappen som for øyeblikket er valgt i trestrukturen.
  • Rediger mappe – Klikk for å redigere mappen som for øyeblikket er valgt i trestrukturen.
  • Slett mappe – Klikk for å slette mappen som for øyeblikket er valgt i trestrukturen.

Listevisningen

Listevisningen viser filene og mappene i mappen som for øyeblikket er valgt i trestrukturen. Hvis du vil vise filer som er lagt til i en underordnet mappe, velger du den respektive mappen i trestrukturen.

Listevisningen kan vise filene i en mappe som er valgt i trestrukturen på følgende måter:

  • For en fil som har minst én godkjent versjon, vises den siste (nyeste) godkjente versjonen. Hvis det er flere versjoner som venter på godkjenning, vises en stjerne (*) ved siden av versjonsstatusen.
  • For en fil som ikke har godkjente versjoner, vises den første versjonen uavhengig av status i en dokumentflyt. Hvis det finnes flere versjoner, vises en stjerne (*) ved siden av versjonens status. Disse filene er bare tilgjengelige for brukeren som har lagt til filen, eller brukerne som er valgt som medforfattere.

I Listevisning vises detaljer om hver fil presentert som en rad i listen. Informasjonen om filene er sortert i kolonner:

  • Tittel – Filnavnet og et ikon som viser filtypen.
  • Filstørrelse – Filstørrelsen i byte (b), kilobyte (KB) eller megabyte (MB).
  • Opprettet – Dato og klokkeslett da filversjonen ble lagt til i filarkivet.
  • Sist endret – Dato og klokkeslett for nyeste (siste) endring av filen.
  • Status – Status for filversjonen i en dokumentflyt, Utkast, Godkjent eller Utløpt.

Funksjoner:

  • (Opprett ny versjon) – Klikk for å redigere filinformasjonen og legge til en annen versjon av den. Hvis en versjon har forlatt Utkast-status, kan ikke versjonen redigeres eller endres. Du må opprette en annen versjon for å gjøre endringer i den.
  • (Slett) – Klikk for å slette den respektive filen. Denne knappen er kun tilgjengelig for filer som ikke er underlagt dokumentstyring.
  • (URL til fil)  – Klikk for å åpne en dialogboks som inneholder hyperkoblingen til filen og for å kopiere den.

Legg til filer

Dialogboksen for å legge til filer i en filarkivmappe inneholder fanene: Last opp én eller flere filer.

Last opp og legg til en fil i filarkivmappen:

  1. I trestrukturen velger du mappen som filen skal plasseres i.
  2. Klikk på Legg til fil på funksjonslinjen i listevisningen.
  3. I dialogboksen som åpnes, velger du fanen Last opp enkeltfil.
  4. Klikk på knappen, og i filutforskervinduet som åpnes velger du filen som skal lastes opp, og klikker på Åpne.
  5. Når filen er lastet opp og banen vises i dialogboksen, fyller du ut feltene og velger innstillinger for filen i dialogboksen.
  6. Klikk på OK for å lagre og lukke dialogboksen.

Dialogboksen for å legge til en enkeltfil, Last opp enkeltfil, inneholder følgende elementer:

  • -knapp – Klikk for å velge en fil (må fylles ut). Filen som skal lastes opp må lagres lokalt og må være tilgjengelig.
  • Tittel – Skriv navnet som skal vises som filtittel. Hvis dette feltet ikke er utfylt og tomt, vises filnavnet som tittel.
  • Beskrivelse – Skriv en filbeskrivelse. Dette feltet inneholder funksjoner for tekstformatering og for å legge til hyperkoblinger og opprette lister. Dette feltet er ikke tilgjengelig i fanen Last opp flere filer.
  • Nøkkelord – Skriv ett eller flere ord som kan hjelpe deg med å identifisere filen ved søk etter filer i filarkivet. Skill nøkkelordene med vanlige mellomrom [ ], eller kommaer [,].
  • Eier – Eierskapet til filen er kun til informasjonsformål og påvirker ikke brukerrettighetene.

OBS! Når du legger til en fil i en mappe der det allerede finnes en fil med samme filnavn, legges filen du legger til i mappen, og mappen inneholder flere filer med samme navn.

Dialogboksen for å legge til filer inneholder følgende elementer:

  • Status – Før versjonen lagres første gang, vil alternativene i dette feltet låses til Utkast-status. Bare brukere som har lagt til eller har tilgangsrettigheter, kan se mappen eller filen. Når et utkast er lagret, kan du velge Godkjent.
  • Versjon – Fordi dette er den første versjonen av filene, er den første versjonen det eneste tilgjengelige alternativet.
  • Utløpsdato – Angi en utløpsdato for filversjonen. Hvis en utløpsdato er angitt, vil den utløpte versjonen ha statusen Utløpt når utløpsdatoen er passert.
  • Forfatter (må fylles ut) – Velg personen som skal være hovedansvarlig for versjonsinnholdet og vedlikehold av innhetoldet. Brukernavnet ditt blir forhåndsvalgt i dette feltet. Du kan velge en annen person som skal være forfatter.
  • Medforfattere – Klikk i dette feltet og velg én eller flere personer som kan se og redigere versjonen av feltene, på samme måte som den valgte personen i feltet Forfatter. Medforfatterne vil motta de samme varslene som forfatteren.

OBS! Hvis du velger en annen person som forfatter eller medforfatter, har du ikke tilgang til denne versjonen av filene hvis du lagrer den som Utkast.

Last opp flere filer samtidig til filarkivet:

  1. I dialogboksen Legg til fil klikker du på fanen Last opp flere filer.
  2. I fanen Last opp flere filer fyller du ut feltene og velger filegenskaper.
  3. Under feltet Velg filer klikker du på knappen Legg til filer.
  4. Velg filene fra plasseringsmappen i filutforskervinduet som åpnes, og klikk på knappen Åpne eller Velg. Filene som skal lastes opp vises som rader i en liste. Filene som skal lastes opp må lagres på samme sted.
  5. I dialogboksen under fillisten som skal legges til, klikker du på knappen Start opplasting for å laste opp filene. Når filene er lastet opp, viser behandlingsstatusen for filene i filimportkøen OK-tegnet i grønn farge på raden for hver fil.
  6. Hvis du vil legge til flere filer, klikker du på Last opp flere filer og gjentar de foregående trinnene.
  7. Klikk på Lukk for å lagre og lukke dialogboksen.

OBS! Når du legger til filer samtidig med fanen Last opp flere filer, er feltene Beskrivelse, Nøkkelord og Eier utilgjengelige og vises ikke i fanen. Disse egenskapene kan redigeres for hver enkelt fil etter at den er lagt til i filarkivet.

Legg til mappe

  1. I trestrukturen velger du mappen som den nye mappen skal legges i.
  2. På funksjonslinjen over trestrukturen klikker du på Legg til mappe.
  3. Fyll ut feltene og velg innstillinger i dialogboksen som åpnes.
  4. Klikk på OK for å lagre mappen og lukke dialogboksen Legg til mappe.

Dialogboksen kan inneholde følgende elementer:

  • Mappenavn – Mappetittelen som vises i mappestrukturen (trestruktur).
  • Overordnet mappe – Velg en overordnet mappe for den nye mappen. Når du åpner vinduet Legg til mappe, inneholder dette feltet navnet på mappen som er valgt i trestrukturen. Du kan redigere navnet på den overordnede mappen ved å velge et annet navn fra nedtrekkslisten. Hvis du ikke har administrative brukerrettigheter til filarkivet, kan du ikke legge til mapper direkte i rotmappen.
  • Organisasjon: – Velg organisasjonen som skal ha tilgang til denne mappen. Som standard er din egen organisasjon valgt. Hvis administrasjonsrettighetene tillater det, kan du endre dette valget.
  • Tilgangskontroll – Denne matrisen viser brukerrettighetene som kan tilordnes for hver rolle. Radene i matrisen tilsvarer rollene i installasjonen, og rollen Alle. Kolonnene i matrisen samsvarer med brukerrettighetene. Tilordning av en brukerrettighet til rollen Alle vil gjøre brukerrettigheten tilgjengelig for alle brukere, uavhengig av roller som allerede er tilordnet brukerne.

Når du legger til en mappe, arver den automatisk brukerrettighetene til den overordnede mappen. Alle brukerrettigheter som er angitt for en overordnet mappe og dens underordnede mapper, kan overstyres hvis mappen flyttes eller tillatelsesmatrisen redigeres manuelt.

Detaljvisningen

I den nedre delen av skjermen vises detaljene om den valgte filen i to paneler og en funksjonslinje:

  • Et panel til venstre viser filegenskapene:
    • Filinfo – Viser filegenskapene som er angitt i filarkivet, for eksempel tittel, status, versjonsnummer, forfatter, filnavn, størrelse (bredde og høyde), antall besøk, datoen filen ble lastet opp til filarkivet og når filversjonen ble opprettet.
    • Dokumentstyring – Viser filegenskapene som er angitt når filen er underlagt Dokumentstyring. Klikk  for tilgang til funksjoner i funksjonslinjen.
  • Et panel til høyre viser en forhåndsvisning av filen, eller et ikon som representerer filtypen. Hvis du vil vise filen i et annet vindu, klikker du på ikonet for forhåndsvisning av fil eller filtype.

Funksjonslinje

Rollene CIM-ledelse og -administrator kan legge til filer og opprette nye versjoner av filene i mapper og tilordne andre brukere. En bruker valgt som forfatter eller medforfatter for en versjon kan:

  • Vis og rediger versjonen hvis den har statusen Utkast
  • Opprett en ny versjon
  • Send en versjon til et trinn i dokumentflyten etter trinnet Utkast.

Detaljvisningen viser siste godkjente versjon. Hvis det ikke finnes noen godkjente versjoner, vises den siste versjonen.

 

Opprett en ny versjon

  1. Klikk på den aktuelle Rediger-knappen () for filen i listevisningen.
  2. I dialogboksen som åpnes, fylles feltene automatisk ut med detaljer fra den valgte versjonen. Rediger informasjonen i feltene og velg innstillingene.
  3. I Versjon velger du versjonsnummer (mindre eller større versjon) fra nedtrekkslisten.
  4. Hvis du vil erstatte den aktuelle versjonen med en annen fil, merker du av i boksen Last opp ny fil, og i feltene som blir tilgjengelige, klikker du på Bla gjennom …
  5. Velg filen som skal lastes opp, og klikk på Åpne i filutforskervinduet som åpnes.
  6. En dialogboks åpnes, og i feltet Kommentarer skriver du en kommentar ved behov. Kommentarfeltene er tilknyttet filversjonen som er lastet opp.
  7. Klikk på OK for å lagre og lukke dialogboksen.

Versjonshistorikk

Versjonshistorikken til en fil inneholder en oversikt over filversjonene og en detaljvisning av versjonene.

Hvis du vil vise versjonshistorikken for et element i detaljvisningen på funksjonslinjen, peker du på Funksjoner og klikker på Versjonshistorikk.

Panelet Velg versjon til venstre i versjonshistorikkvisningen viser de eksisterende elementversjonene. For hver versjon vises dato og klokkeslett da versjonen ble lagret, aktuell status og, om versjonen er godkjent og versjonsnummeret. Klikk på versjonen for å se detaljene.

Send som vedlegg

Funksjonen Send som vedlegg, når den er valgt i detaljvisningen av en fil, åpnes dialogboksen for å legge til en melding, og filen blir automatisk lagt til og vist som et vedlegg til meldingen.

Slik legger du til en fil som et vedlegg til en melding:

  1. Pek på og klikk på Send som vedlegg i detaljvisningen av filen på funksjonslinjen.
  2. Fyll ut feltene i dialogboksen som åpnes, og velg innstillinger og egenskaper for meldingen. Avmerkingsboksen Send som e-post velges automatisk, og filnavnet og eventuell klassifisering vises i boksen Vedlegg.
  3. Klikk på Send for å sende meldingen med filen.

Hendelsesdetaljer

Arbeidsområdevinduet for hendelsesdetaljer består av følgende elementer:

  • Overskrift: Klikk på Hendelsesdetaljer> for tilgang til en mer detaljert oversikt over den aktive hendelsen. Her får du mer informasjon om rapporter, personalet, fokusområder og møteplaner osv.
  • Rapportert: Dato og klokkeslett da den aktive hendelsen ble rapportert første gang.
  • Få tilgang til de siste rapportene: Klikk på denne lenken for å åpne modulen Situasjonsrapport, der du kan få alle rapporter tilknyttet hendelsen, kommentarer og maler for nye rapporter.
  • Beskrivelse: Informasjon om hendelsen som beskrevet i hendelsesregistreringen.
  • Initialer: Alle brukere tilknyttet hendelsen som har definerte posisjoner, vises med initialer. Hold musepekeren over for å se fullt navn og stilling.
  • Lenker: Alle lenker som legges til, vil bli oppført her. Klikk  for å legge til flere lenker tilknyttet hendelsen.
  • Hendelseskart: Viser hendelsens posisjon. Trykk på fullskjermknappen for å fylle arbeidsområdet med kartet.

Klikk på overskriften Hendelsesdetaljer> for å vise hele arbeidsområdet for hendelser.

Tilgang til rapporter

Klikk på Siste rapporter, som du finner under overskriften Hendelsesdetaljer >.

Situasjonsrapportmodulen vises til høyre på skjermen.

Husk at du bare får tilgang til rapportene som er gjort synlige for ditt nivå.

Listevisningen

Informasjonen i listen vises i kolonner. Informasjonstypene som vises i listevisningen, kolonneoverskriftene og rekkefølgen på kolonnene kan variere fra installasjon til installasjon. Her er informasjonstypene som kan presenteres i listen, med standardnavnene:

  • Dato – Dato for siste rapportoppdatering.
  • Nivå – Viser hvilke roller som har tilgang til denne rapporten: Strategisk, taktisk og/eller operativt.
  • Tittel – Rapporttittel. Hvis tittelen genereres automatisk, inkluderes malnavnet som ble brukt da rapporten ble generert i tittelen.
  • Forfatter – Navnet på brukeren som har registrert rapporten, eller navnet på organisasjonen rapporten er mottatt fra.
  • Flagg – Rapporter merket med et flagg vil ha et flagg som erstatter plassholderen i flaggkolonnen.
  • Status – Aktuell status i dokumentflyt. Tilgjengelige statuser i menyelementer med standard dokumentflyt er Utkast, Åpne for kommentarer, Sendt til godkjenning og Godkjent/Ikke godkjent.

Du kan få tilgang til funksjonene for hver rapport ved å klikke på 

  • Redigere () – Klikk for å redigere rapporten (hvis du har tilgangsrettigheter til å gjøre det).
  • Slett () – Klikk for å slette rapporten.
  • Gjenopprett () – Klikk for å gjenopprette den slettede rapporten. Denne knappen er bare tilgjengelig for slettede rapporter.

Hvis du vil sortere rapportene i panelet etter kolonneverdier, klikker du på overskriften i den respektive kolonnen.

Funksjonslinjen i listevisningen inneholder følgende elementer:

  • Ny – Klikk for å legge til en rapport. Les mer i Legg til en rapport.
  • Søk – Klikk for å åpne søkefeltet. Se Søk for mer informasjon.
  • Funksjoner () – Pek på denne knappen for å åpne en meny med følgende kommandoer:
    • Maler – Klikk for å administrere maler for rapporttypen som brukes i menyelementet du jobber med.
    • Skriv ut – Klikk på knappen for å skrive ut alle rapportene som vises i listevisningen.
    • Papirkurv/Lukk papirkurven – Klikk for å bytte mellom papirkurven og listen over rapporter som ikke er slettet.

Legg til ny rapport

Klikk på Ny på funksjonslinjen.

Dette skjemaet kan fylles ut av de med roller innen krisehåndtering, operativt og strategisk i vinduet til høyre. Personalet har ikke tilgang til denne funksjonen.

Fyll ut disse attributtene til rapporten:

  • Nivåer: Viser hvilke roller som har tilgang til denne rapporten. Velg mellom strategisk, taktisk og operativt. Du kan velge flere alternativer.
  • Mal: Velg en mal.
  • Status: Bestem hvor i dokumentflyten denne rapporten er akkurat nå. Et utkast publiseres ikke til andre brukere. Åpen for kommentarer gjør rapporten tilgjengelig for kommentarer fra andre brukere i CIM-krisehåndteringsteamet frem til tidsfristen som er angitt i feltet som vises. Velg Send til godkjenning for å få noen til å lese rapporten og godkjenne den. Du kan velge hvilke brukere som skal informeres når du trykker på Bruk eller OK. Velg Godkjenn for å godkjenne rapporten selv og varsle ønskede brukere.
  • Nummer: Velg hvilken versjon av rapporten du dokumenterer. Du kan aldri gå lavere enn den sist registrerte rapporten.
  • Klikk på Vis øverst til høyre for å se en liste over de godkjente rapportene.

Standardmalen har 7 felt for å fylle ut en situasjonsrapport:

  1. Situasjonsoversikt
  2. Iverksatte tiltak
  3. Planlagte tiltak
  4. Etablerte beredskapsorganisasjoner
  5. Ledelsens estimater
  6. Annen relevant informasjon
  7. Fokus

Trykk på Vedlegg for å legge til en fil fra filarkivet eller datamaskinen.

Trykk på OK for å lagre rapporten. Denne vil du nå finne i listevisningen.

Kontakt CIM-administratoren hvis du vil endre malen eller få tilsendt en ny som er laget for dine behov.

Administrer og legg til maler

Denne funksjonen er bare tilgjengelig for CIM-administratorer.

Klikk  i funksjonsmenyen i Listevisning og gå til Maler.

Brukergrensesnittet i malbiblioteket er det samme som i listevisningen i rapportmodulen. Hver mal viser følgende informasjon:

  • Tittel – Maltittel
  • Forfatter – Navn på brukeren som opprettet malen

Klikk på overskriften for å sortere alfabetisk i stigende eller synkende rekkefølge.

For hver rapport kan disse funksjonene være tilgjengelige når du klikker på:

  • Rediger () – Klikk for å redigere malen. Se Rediger mal for mer informasjon.
  • Eksporter til XML () – Klikk for å eksportere malen til XML-format.
  • Slett () – Klikk for å slette malen.
  • Gjenopprett () – Klikk for å gjenopprette malen. Denne knappen er tilgjengelig for maler i papirkurven.

Hvis du er CIM-administrator, kan du legge til nye maler fra funksjonsmenyen:

  • Ny – Klikk på denne kommandoen for å legge til en mal.
  • Søk – Klikk på denne kommandoen for å åpne søkefeltet. Søkeprosedyren er identisk med søkeprosedyren for rapporter.

Klikk over mallisten for tilgang til følgende kommandoer:

  • Skriv ut – Klikk for å skrive ut den valgte rapporten.
  • Importer mal – Klikk for å importere en mal.
  • Papirkurv – Klikk for å bytte mellom papirkurven og listen over aktive maler.

Legg til en mal

  1. Klikk på Ny på funksjonslinjen i dialogboksen for å legge til maler.
  2. Fyll ut feltene i dialogboksen.
  3. Klikk på OK, lagre malen og lukk dialogboksen.

Klikk på Bruk for å lagre malen uten å lukke dialogboksen.

Dialogboksen inneholder følgende felter:

  • Overskrift – Utvid dette feltet for å opprette en overskrift ved behov. Denne overskriften vises bare når en rapport basert på denne malen eksporteres til Microsoft Word.
  • Tittel/Type (må fylles ut) – Skriv inn maltittelen. Hvis den aktuelle rapporttypen bruker automatisk genererte rapporttitler, vil maltittelen inkluderes i tittelen for alle rapporter som bruker denne malen.
  • Mal tilgjengelig for – Du kan begrense tilgangen til malen og gjøre den tilgjengelig bare for spesifikke organisasjoner når de oppretter rapporter. Klikk på feltet for å åpne listen over tilgjengelige organisasjoner, og klikk på en for å velge den. Gjenta dette trinnet til du har valgt alle organisasjoner som denne malen skal være tilgjengelig for.
  • Inkluder – Dette feltet inneholder alternativer for informasjonen som skal vises i rapportoverskriften eller -informasjonen:    
    • Nummer – Hvis denne avmerkingsboksen er valgt, vises Nummerfeltet i rapportdialogboksen. Rapportnummer inkluderes deretter i rapportoverskriften.
    • Gyldig fra (Dato) – Merk av i denne avmerkingsboksen for å vise Gyldig fra (Dato) i rapportdialogboksen. Datoen inkluderes deretter i rapportoverskriften.
    • Kapittelnr. – Hvis denne avmerkingsboksen er valgt, vil kapittelnumre bli generert og vist ved kapitteltitlene i rapporten.
    • Skrevet av (Organisasjon) – Hvis denne avkrysningsboksen er valgt, inneholder rapportdialogboksen felt for valg av hvilken organisasjon som har skrevet rapporten. Navnet på organisasjonen inkluderes deretter i rapporttittelen.
    • Hendelse – Velg denne avmerkingsboksen for å vise navnet på det aktuelle hendelsesnavnet øverst i rapportteksten.
    • Flagg – Hvis denne avmerkingsboksen er valgt, vil alternativet for å merke rapporter med et flagg være tilgjengelig i rapporter som bruker denne malen.
  • Kapitler – Denne tabellen viser en liste over kapitlene som er inkludert i malen. Hvert kapittel har et tilknyttet kapittelfelt i rapportdialogboksen. Tabellen inneholder knapper for å opprette, redigere, slette og sortere kapitler.
  • Bunntekst – Utvid dette feltet for å opprette en bunntekst ved behov. Bunnteksten vil bare være synlig når en rapport basert på denne malen eksporteres til Microsoft Word.

Legg til malkapitler

  1. Klikk på Kapittel i malvinduet.
  2. Fyll ut feltene i kapitteldialogboksen.
  3. Klikk på OK for å lagre kapittelet.

Kapitteldialogboksen inneholder følgende elementer:

  • Overskrift – Skriv inn kapitteloverskriften for rapporten.
  • Beskrivelse – Skriv inn en kapittelbeskrivelse eller informasjon om hvordan du bruker kapittelet. Denne informasjonen vises under kapitteloverskriften i rapportdialogboksen, men vises ikke i rapporten.
  • Type – Velg hvilken type kapittelfelt som skal vises i rapportdialogboksen. Du kan velge mellom flere tekststørrelser og underkapitler. Et kapittel som tilhører underkapitteltypen vises som en tabell i rapportteksten. Malen spesifiserer hvilke kolonner tabellen skal inneholde. Hver kolonne må legges til som et underkapittel i kapittelet. Hvis du vil legge til et underkapittel i malvinduet under Type, velger du Underkapittel og klikker på Kapittel i vinduet nedenfor. Fyll ut feltene i underkapitteldialogboksen, og klikk på OK. Feltene er identiske med feltene i kapitteldialogboksen.
  • Redigeringstype – Velg redigeringstype. Redigeringstypen du velger her, avgjør hvor mange og hvilke formateringsalternativer som vil være tilgjengelige i inndatafeltet i rapportdialogboksen.
    • Ingen – Hvis denne typen er valgt, kan kun uformatert tekst, uten lenker, bilder eller tabeller og lignende elementer legges til i feltet.
    • Enkel – Hvis denne typen velges, er det flere alternativer for tekstformatering (for eksempel fet, kursiv og understreket tekst, nummererte og punktlister) for underkapittelteksten tilgjengelige, og hyperkoblinger kan inkluderes.
    • Medium – Hvis denne typen velges, er det flere alternativer for tekstformatering (for eksempel fet, kursiv og understreket tekst, nummererte og punktlister) for underkapittelteksten tilgjengelige, hyperkoblinger kan inkluderes, kopier og lim inn tekst og HTML-redigering.
    • Avansert – Hvis denne typen velges, vil det komplette settet med redigerings- og formateringsalternativer for underkapittelteksten være tilgjengelig.
  • Innhold – Skriv inn innholdet som skal inkluderes automatisk i kapittelet for rapporter ved hjelp av malen. Innholdet vises i inndatafeltet i rapportdialogboksen og kan redigeres.
  • Kombiner innhold fra andre rapporter – Merk av i denne avmerkingsboksen for å automatisk inkludere innhold fra et spesifikt kapittel i andre godkjente rapporter. Når denne avmerkingsboksen er valgt, vises ikke kapittelfeltet. Skriv inn et nummer som tilsvarer et eksisterende kapittelnummer. Hvis du for eksempel skriver 1, kan nye rapporter som bruker denne malen, bruke innhold fra kapittel 1 i eksisterende, godkjente rapporter.

Er du fornøyd?

Hendelsesstatistikk i CIM

Kontakt