MS Teams-app

Konfigurering av FACT24 ENS+ MS Teams-appen som en enhet (brukervisning)

Følg disse trinnene i FACT24 ENS+ for å konfigurere Microsoft Teams som varslingskanal for en person.

1. Under «Personer» velger du den du vil sende varsel til via Microsoft Teams. Gå videre til Rediger.
  2. I «Enheter» legger du til Messenger sammen med Messenger-nr./ID. Husk at ID-en må være nøyaktig den samme som e-postadressen vedkommende bruker i MS Teams.
  3. Klikk på «Lagre» for å aktivere endringene.
Under Alarmkonfigurasjon > Alarmer > Tilbakemelding og eskalering finner du mange alternativer for alle typer tilbakemeldinger, og tilbakemeldingsalternativene personen vil få opp, vil variere alt etter hvilke innstillinger du har valgt.
Hvis flere personer skal varsles via Microsoft Teams i forbindelse med en alarm, vil hver av dem motta varslingen i en egen 1:1-chat. De vil ikke komme opp som en gruppechat.
  1. Du er nå klar til å utløse en alarm fra Alarm Cockpit
Kryss av for Messenger i Kanaler via Utløser>Rediger> Persontildeling og velg person som skal varsles, på kanalskjermen som vises under alarmstart. Du kan også aktivere dette under Grupper
 Når det gjelder språk/oversettelser: Språket i MS Teams-appen er basert på følgende regler:

·       Alarmen sendes ut på alarmspråket.

·       Systemet kommuniserer med personen på Teams-klientens språk.

·       Velkomstmeldingen og kommandoene blir ikke oversatt. De er alltid på engelsk.

1. I alarmmonitoren kan du sjekke at alarmen ble utløst som den skulle.

Konfigurering av FACT24 ENS+ MS Teams-appen hos den enkelte

Konfigurer FACT24 ENS+ Teams-appen som en ekstra kanal for å motta og sende tilbakemelding på en alarm ved å følge disse trinnene:

1. Gå til  Apper i Microsoft Teams og last ned appen FACT24 ENS+.
  2. Når nedlastingen er fullført, vil appen åpne seg direkte i MS Teams Chat som vist under.
  3. Skriv «Abonner» i chatten. FACT24 ENS+ vil da identifisere deg ut fra den e-postadressen du har brukt i Microsoft Teams. Samme e-postadresse er konfigurert som meldingsenhet for deg.

Slik kan potensielle alarmmeldinger se ut (avhengig av hvilken konfigurasjon som brukes for å bekrefte alarmen): Enkel varsling / Bekreft eller avvis / Bekreftelse på gjennomføring.

1. Når du har gitt tilbakemelding, endres kortet slik at tilbakemeldingen vises.
  2. Hvis du ikke lenger vil motta alarmvarslinger via Microsoft Teams, skriver du «Avslutt abonnement». Merk at dette ikke kan overstyres av systemadministrator. Så sørg for at du fortsatt mottar relevant informasjon i en nødssituasjon eller krise via andre kanaler.