Aktiver og stopp alarm

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

Aktiver alarm

I fanen «Aktiver alarm» kan du se alle alarmer du har tilgangsrettigheter til. Du kan finne alarmnummer, navn, første lagrede gruppe, dato, brukernavn for siste endring samt status for hver alarm i en oversiktlig og strukturert tabell.

Nedtrekksfeltet «Avdeling» kan brukes til å begrense listen over viste alarmer som ettersom hvordan du skulle ønske det. Dette alternativet er kun tilgjengelig hvis brukeren har tilgang til ulike organisasjonsenheter (avdelinger). Hvis en kategori er tildelt alarmene, kan du også filtrere etter det.

Bare hvis oppstart via nettportal er konfigurert for den respektive alarmen, vil du se en «aktiver»-knapp for en alarm. Når du trykker på den, vises en sikkerhetsmelding. Du kan da velge å starte alarmen eller redigere alarmteksten, personer og grupper før alarmen utløses (hvis dette var aktivert under alarmkonfigurasjonen).

Hvis du velger å starte alarmen med forhåndskonfigurerte mottakere, vil følgende logiske sjekker bli brukt (dette er avhengig av alarmkonfigurasjonen).

Hvis du bestemmer deg for å endre mottakere for denne spesielle alarmutløseren, bestemmes den endelige sammensetningen av alarmmottakere av om «Overskriv personer og grupper» er slått på eller av i alarminnstillingene.

1. Hvis «Overskriv personer og grupper» er slått av, vil personer og/eller grupper, samt geo-lokaliseringsprofiler som er lagt til i denne dialogen enkelt bli lagt til det forhåndskonfigurerte alarmmottakerne.
  2. Hvis «Overskriv personer og grupper» er slått på, og du velger personer og/eller grupper i denne dialogen, vil kun disse personene og gruppene bli varslet. Forhåndskonfigurerte personer, grupper, kalendere, vaktlister og profiler for geografisk plassering vil bli ignorert.

Hvis «Overskriv personer og grupper» er slått på, men ingen personer eller grupper er valgt i denne dialogen, vil det forhåndskonfigurerte alarmmottakerne bli varslet.

Vær oppmerksom på at hvis en kalender med en alternativ alarm er konfigurert i alarmkonfigurasjonen og alarmen utløses i løpet av den tidsrammen, vil alle innstillingene for den alternative alarmen gjelde.

Øvelsesmodus

Funksjonen Øvelsesmodus gjør det mulig for brukere å utløse alarmer for demo- eller prøveformål. For å aktivere denne modusen må brukeren aktivere bryteren  Øvelsesmodus

I Øvelsesmodus vil hver alarm som utløses, vise [TEST ALARM] i begynnelsen av meldingen. Dette vil også bli lagt til i en melding med alarmer der redigering av meldingen vanligvis ikke er tillatt. Merk at dette alternativet kun er tilgjengelig for alarmutløsing fra nettportalen.

1. For rapporter,

Når du har valgt organisasjonsenhet og kategorier, kan du filtrere alarmene basert på ulike moduser:

• Alle: Dette alternativet kombinerer både test- og sanntidsalarmer.
  • Test: Viser alarmer som utløses i Øvelsesmodus.
  • Aktive: Dette alternativet viser bare aktive alarmer.

1. For statistikk:

Når organisasjonsenheten og perioden er valgt, kan brukerne bruke alarmmodusfilteret til å sortere alarmer i henhold til dette:

• Alle: Dette alternativet kombinerer både test- og sanntidsalarmer.
  • Test: Dette viser alarmer som utløses i Øvelsesmodus.
  • Aktive: Dette alternativet viser bare aktive alarmer.

Overvåk og stopp en alarm

Hvis du da ønsker å følge opp alarmen som du nettopp utløste, kan du enten bla til bunnen av siden eller bytte til fanen til alarmmonitor.

Hvis en alarm er i aktiv alarmstatus, vises den under listen over alarmer i sanntids-rapporteringsområdet. Ved å velge en alarm eller en variant av en alarm kan detaljert informasjon om alarmen og de alarmerte deltakerne vises.

En alarm som er aktiv eller alle variantene av en alarm kan stoppes i sanntids-rapporteringsområdet. på denne siden. Dette er det eneste stedet der en alarm kan stoppes.

Alarmene er synlige i live-rapporten inntil en time etter ferdigstillelse.

Forklaring av statussymbolene:

Grønn sirkel med avhukning

Alarmen ble bekreftet, eller alarmen ble overført (for taleanrop uten bekreftelse).

Rød sirkel med kryss

Den ansatte har gitt en negativ bekreftelse på alarmen.

Rød sirkel med telefon

Alarmen ble akseptert, men samtalen ble deretter avsluttet.

Rød sirkel med lyn

Alarmen er avbrutt. Dette kan være tilfelle dersom alarmbetingelsen allerede er oppfylt av andre ansatte innenfor alarmgruppene eller hvis alarmtidspunktet eller kvitteringstidspunktet har utløpt.

Blå sirkel med telefon

Abonnenten har akseptert anropet. Det er ennå ikke mottatt noen bekreftelse.

Blå sirkel med brev

Meldingen ble sendt med app, SMS eller e-post.

Grønn sirkel med brev

SMS-en ble sendt til abonnenten.

Rød sirkel med brev

Meldingen kunne ikke sendes.

Er du fornøyd?

Startskjemaer – Utløser