FACT24-alarmer i CIM

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

Opprette hendelser i CIM

Alarmer i FACT24 ENS+ kan automatisk opprette hendelser i CIM.

Du kan konfigurere dette ved å gå til Alarmkonfigurasjon i FACT24 ENS+. Følg disse trinnene:

1. Under: Alarmkonfigurasjon > Alarmer.
  2. Velg alarmen du vil bruke for automatisk oppretting av hendelse.
  3. Nederst på den første siden finner du «Utvidet alarmflyt».
  4. Aktiver «Bruk denne alarmen til å registrere en hendelse i FACT24 CIM».
  5. Skriv inn detaljer om hendelsestype, fase og potensial.
  • Hendelsestype:

Velg hvilken hendelsestype du vil registrere. Eksempler på hvilke typer hendelser bedriften kan bruke:

• Nettangrep
  • Pandemi
  • Nektet tilgang til bygning eller sted
  • Produksjonsstans
  • Ekstreme værforhold
  • Masseskadehendelse
  • Annet

Hendelsestyper kan legges til, slettes og redigeres av CIM-administratorer. En hendelse kan inneholde flere typer.

Hendelsestypene du velger vil avgjøre hvilke tiltakskort som automatisk er tilgjengelige for håndtering av hendelsen.

I FACT24 CIM, under Admin > Admin Workshop > Hendelsestype, finner du listen over hendelsestyper som kan legges til, slettes og redigeres.
  • Hendelsesfase:

Velg en fase fra nedtrekkslisten. Tilgjengelige verdier er standardverdier i systemet. Disse kan endres av CIM-administratorer.

Standard fasevalg er:

• Overvåkning: Hvis det er visse hendelser som sannsynligvis vil inntreffe, kan du overvåke hendelsene og nyhetene. Bruk denne fasevelgeren i en tidlig fase – forhåndsmobilisering.
  • Mobilisering: Den pågående hendelsen er intensivert til et omfang der krisehåndteringsorganisasjonen må aktiveres raskt.
  • Håndtering: Hendelsen krever økt innsats. Krisehåndteringsorganisasjonen bruker de forhåndsdefinerte tiltakskortene til å håndtere hendelsen i sanntid.
  • Normalisering: Tiltak som skal iverksettes når hendelsen endres og kan defineres som over toppunktet. Bruk denne fasevelgeren for å gå tilbake til en mer eller mindre normal innstilling – som før hendelsen oppsto.
  • Evaluering: Når hendelsen er over, kan du bruke denne velgeren for å evaluere og lære av iverksatte tiltak for hendelsen.
  • Hendelsespotensial:
    Velg et hendelsespotensial fra listen. Eksempler på hendelsespotensial bedriften kan bruke:
    • Lav
    • Middels
    • Høy
I FACT24 CIM, under Admin > Admin Workshop > Hendelsespotensial, kan listen over hendelsespotensial legges til, slettes og redigeres av CIM-administrator.
  1. Aktiver «Tillat redigering av CIM-hendelse ved alarmutløsning».
Hvis denne fanen er deaktivert, kan du ikke redigere alarmutløseren som vist nedenfor, men registrere en hendelse direkte i CIM.

Når denne fanen er aktivert, kan du redigere alarmutløseren via trinnene nedenfor.

1. Klikk på Lagre for å registrere hendelsesalarmen.
  2. Åpne Alarmcockpit og klikk på Utløs for å utløse alarmen.
  3. Klikk på Rediger i forgrunnsvinduet.
  4. Velg CIM-tilkobling avhengig av alarmkonfigurasjonen.
«Bruk denne alarmen til å registrere en hendelse i FACT24 CIM« er allerede slått på som standard.
  1. Rediger detaljene for hendelsestype, fase og potensial.
  2. Velg Start for å utløse alarmen og registrere hendelsen i CIM.
På startsiden i FACT24 CIM vil varslingsnavnet komme opp i listen over hendelser, og varslingsmeldingen vil automatisk bli lagt til i feltet for beskrivelse.

Du kan velge en hvilken som helst hendelse og komme i gang med å administrere hendelsen.

Åpne saken i CIM

En alarm i ENS+ kan registrere en hendelse, man kan også opprette en sak i FACT24 CIM.  Saken vil enten være koblet til en hendelse (dvs. at hendelsen registreres og saken opprettes fra samme alarm) eller være uavhengig av hendelsen (saken åpnes, men hendelsen registreres ikke).

Du kan konfigurere opprettelse av en sak under Utvidet alarmflyt i Alarmkonfigurasjon, på samme måte som du registrerer en hendelse. Du kan også bestemme om du vil at alarmen skal opprette en sak samtidig med at alarmen utløses eller ikke. Dette gjør du ved å redigere innstillingene for utløsning av alarm.

Du finner nærmere opplysninger om funksjonaliteten i Saksbehandler på https://helpplus.fact24.com/l/en/article/abqo7qby0f-the-case-manager-in-cim

Er du fornøyd?

Registrer ny hendelse

Hendelsetavler