Tofaktorautentisering (2FA)

Anita Wilknitz oppdatert fra Anita Wilknitz

Vi anbefaler at du bruker tofaktorautentisering (2FA) som en ekstra sikkerhet for kontoene og dataene dine.

Med 2FA legger man til et ekstra lag med beskyttelse i tillegg til det tradisjonelle passordet.

Hva er 2FA?

2FA er et sikkerhetstiltak som kombinerer to ulike metoder for å bekrefte identiteten din på.

I tillegg til passordet ditt, trenger du en faktor til, for eksempel en kode som blir sendt til mobilen din.

Hvorfor bør jeg bruke 2FA?

2FA har flere fordeler:

• Økt sikkerhet: selv om noen får tilgang til passordet ditt, vil det ekstra autentiseringssteget forhindre at uvedkommende får tilgang til kontoen din.
  • Beskyttelse mot svindel: 2FA bidrar til å oppdage og forebygge svindelaktivitet.

Hvordan fungerer 2FA?

1. Innlogging: Logg inn som vanlig med brukernavn og passord.
  2. Tilleggssteg: Skriv inn den unike koden som ble sendt til mobilen din.
  3. Tilgang: Etter at du har lagt inn koden vil du få tilgang til kontoen din.

Hva må jeg gjøre?

For å aktivere 2FA for din organisasjon, trenger du å gjøre følgende:

1. Logg inn på kontoen din.
  2. Sjekk at riktig mobilnummer er lagt inn for alle brukere. Sørg for at mobilnummeret er lagt inn med såkalt kanonisk format (f.eks. +49171111111111 ).
  3. Du kan aktivere 2FA for hver bruker under brukeradministrasjon.
  4. Du kan logge ut så snart du har aktivert funksjonen. Det vil ta ca. 5–10 minutter før 2FA er aktivt i systemet, og hvis du logger ut, må du bruke 2FA for å logge inn igjen.
  5. Merk at det, avhengig av integrasjon, normalt ikke er mulig å aktivere 2FA for tjenestebrukere.
Ta gjerne kontakt med kundeserviceteamet vårt dersom du har spørsmål eller trenger hjelp til å sette opp 2FA.

Enkel pålogging (SSO)

Avhengig av den versjonen dere har valgt støtter vi også muligheten for autentisering via organisasjonens autentiseringstjeneste ved å bruke SAML. SAML tillater enkel pålogging (SSO).

Utviklingsteamet vårt jobber med å etablere støtte for engangspassord (OTP). Dette vil gjøre at 2FA-prosedyren kan gjennomføres ved bruk av Authenticator-appen. Vi kommer også til å støtte 2FA-prosedyren for personer i fremtiden. Begge alternativene planlegges lansert i andre halvdel av 2024.

Er du fornøyd?

Din Konto