Hele loggen

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

Hele loggen

Klikk på overskriften Hendelseslogg> for tilgang til hele loggversjonen.

Legg til nytt loggelement

1. Klikk på Ny på funksjonslinjen i listevisningen.
  2. Fyll ut feltene og velg innstillinger i dialogboksen som åpnes.
  3. Klikk på Bruk for å lagre loggelementet uten å lukke dialogboksen. Klikk på OK for å lagre loggelementet og lukke dialogboksen.

Dialogboksen for loggføring inneholder følgende felt og elementer:

Rolle

Velg hvilke roller (Strategisk, operativt, taktisk) dette loggelementet skal være synlig for. Du kan velge én eller flere.

Kilde

Skriv navnet på personen eller organisasjonen som oppga informasjonen som forårsaket loggelementet. I dette feltet kan du bruke funksjonen Automatisk tekstfullføring.

Rapportert

Må fylles ut. Velg dato og klokkeslett da informasjonen ble rapportert, eller da den fant sted eller vil finne sted. Når du åpner dialogboksen, inneholder dette feltet aktuell dato og klokkeslett. Hvis du ønsker å velge en annen dato, klikker du på Datovelger-knappen.

E-post

Skriv inn e-postadressen til personen eller organisasjonen som er angitt i feltet Kilde. I dette feltet kan du bruke funksjonen Automatisk tekstfullføring.

Telefon

Skriv inn telefonnummeret til personen eller organisasjonen som er angitt i feltet Kilde. I dette feltet kan du bruke funksjonen Automatisk tekstfullføring.

Emne:

Må fylles ut. Skriv inn emnet for loggelementet.

Beskrivelse

Skriv loggelementets innhold. Dette feltet inneholder funksjoner for tekstformatering.

Kategorier

Velg de respektive avmerkingsboksene for å tilordne loggelementet til én eller flere kategorier. Hvilke kategorier som er tilgjengelige, angis av CIM-administratoren.

Vedlegg

Klikk på Legg til vedlegg for å legge til et vedlegg (for eksempel et dokument eller et bilde).

Send melding

Merk av i boksen Send melding for å åpne dialogboksen for å sette opp og sende en melding. Denne vil åpnes automatisk etter at du har lagret loggelementet.

Lagre og ny

Merk av i denne avmerkingsboksen for å åpne en dialogboks for Nytt loggelement automatisk etter at dette loggelementet er lagret. Når du har valgt Lagre og Ny, blir avmerkingsboksen Send melding utilgjengelig.

Klikk på OK for å lagre loggelementet.

Søk

Klikk  for å åpne søkefeltet.

Gjør et enkelt søk gjennom alle loggelementene ved å skrive i søkefeltet og trykke på enter. Alle loggelementer som inneholder søkeordet/-ordene, vises nå i logglistevisningen.

Eksporter til arkiv

Med denne funksjonen kan du eksportere valgte loggelementer fra listen til en arkivfil (.zip-fil). Dette er en mappe som inneholder:

• En PDF-fil med detaljer om valgte loggelementer
  • En mappe som inneholder vedlegg til valgte loggelementer

Eksporten av loggelementer logges i systemloggen (kun tilgjengelig for administratorbrukere). Loggelementet i systemloggen viser detaljer om eksporttidspunkt, type eksport (logg), hendelsesnavn, navn på brukeren som utførte eksporten, antall eksporterte loggelementer og deres respektive logg-ID-er som ble eksportert til arkivet.

Eksporter valgte loggelementer til arkiv:

1. Gjør et søk som begrenser valget av loggelementer i listevisningen. Dette prosedyretrinnet er valgfritt, men det kan forhindre feil og gjøre det lettere å velge loggelementer i senere trinn.
  2. Klikk  for å åpne dialogboksen. I dialogboksen som åpnes, velger du de respektive avmerkingsboksene for tilleggsinformasjon i Egenskaper:
  3.
  • Inkluder forsiden
  • Inkluder feltet Eksportdato
  • Inkluder hendelsesnavn
  • Inkluder feltet Eksportert av
  • Inkluder feltet Antall eksporterte loggelementer
  • Sett inn sideskift etter hvert element
  • Inkluder meldingsmottakere
  • Topptekst/bunntekst – Velg fra nedtrekkslisten for å inkludere en topptekst, en bunntekst eller både topptekst og bunntekst. Velg Ingen for å utelate topptekst og bunntekst.
  1. I listen over loggelementer velger du de respektive avmerkingsboksene for loggelementene som skal inkluderes i eksportfilen. Avhengig av installasjonsinnstillingene kan noen typer loggelementer være forhåndsvalgt:

For loggelementer som er eksportert, kan du se eksportdatoen og navnet på brukeren som eksporterte.

Hvis du vil utelate et loggelement fra eksporten, tilbakestiller du den respektive avmerkingsboksen. Hvis du vil tilbakestille eller velge alle loggelementer, tilbakestiller du eller velger avmerkingsboksen i listeoverskriften.

1. Velg avmerkingsboksen Velg eksportert for å velge alle eksporterte loggelementer.
  2. Klikk på Eksporter for å starte eksporten. Avhengig av innstillingene i nettleseren kan du bli spurt om du vil åpne eller lagre filen, og om du vil velge en filplassering.

Hendelseslogg – full modulfunksjonalitet

I hurtigvisningen til Arbeidsområde for hendelser klikker du på overskriften Hendelseslogg> for den fullstendige versjonen av modulen med en listevisning og en detaljvisning for hvert loggelement.

Funksjoner

Du får tilgang til disse funksjonene fra funksjonslinjen og ved å klikke på:

• Ny: Legg til nytt loggelement.
  • : Gjør enkelt eller avansert søk.
  • Vis alle: Vis bare loggelementene du har registrert.
  • Vis som tidslinje: Listevisningen oppdateres og viser loggelementene i menyelementet langs en tidslinje. Det eldste (første) loggelementet vises til venstre og det nyeste (siste) til høyre på tidslinjen.
  • Skriv ut: Skriv ut valgte loggelementer og ønsket informasjon.
  • Eksporter til Word Eksporter valgte loggelementer og ønsket informasjon til en Word-fil.
  • Eksporter til arkiv: Eksporter valgte loggelementer og ønsket informasjon som PDF-filer til et ZIP-arkiv.
  • Papirkurv: Se alle slettede loggelementer og gjenopprett disse ved behov.

Er du fornøyd?

Hendelseslogg