Tiltakskort

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

Tiltakskort

Du får tilgang til Modulen for tiltakskort i Arbeidsområde for hendelser ved å klikke på Tiltakskort>.

I vinduet Arbeidsområde for hendelser nede til venstre, får du en rask oversikt over fasevalgene og de aktive tiltakskortene som er tilgjengelige for den aktuelle hendelsen.

OBS! Les mer om funksjonene til fasene, tiltakskortene og visningen av dem i delen om hele modulen nedenfor!

Funksjoner fra hurtigvisningen:

• Søk: Søker gjennom alle tiltakskort og tilhørende informasjonstekster.
  • Nytt tiltak: Legger til et nytt tiltak i det aktive tiltakskortet, som angis av den mørkeblå bakgrunnsfargen. Inaktive tiltakskort er lysegrå.

Hele modulen

Klikk på overskriften Tiltakskort> for full funksjonalitet i modulen.

Funksjonslinje

Funksjonslinjen øverst består av følgende elementer:

Navn: Navn eller tittel på menypunktet

Fullskjerm: Klikk for å åpne menyelementet for tiltakskort i fullskjermmodus.

Oppdater side: Klikk for å oppdatere arbeidsruten og laste inn tiltakskortlisten på nytt.

Funksjoner: Pek på denne knappen for å se en meny med følgende funksjoner:

• Bibliotek: Klikk for å åpne vinduet Tiltakskort i biblioteket. Denne knappen er bare tilgjengelig hvis du har en administrator- eller lederrolle.
  • Oppgavebehandling: Åpner Oppgavebehandlingsmodulen. Kun tilgjengelig for de med administrator- og lederrolle.
  • Skriv ut: Klikk for å skrive ut tiltakskortene som vises i listen over tiltakskort.
  • Eksporter til Word: Klikk for å eksportere tiltakskortene som er tilgjengelige i tiltakskortlisten for aktuell hendelse til en Microsoft Word-fil.
  • Sorter: Klikk for å endre rekkefølgen på tiltakskortene som vises i listen over tiltakskort. Denne knappen er bare tilgjengelig hvis du har brukerrettigheten Skriv
  • Papirkurv: Klikk for å vise tiltakskortene som er slettet fra den aktuelle hendelsen

Legg til nytt tiltak

Et nytt vindu åpnes til høyre hvis du klikker på  fra hurtigvisningen i menyelementet Arbeidsområde for hendelser. Du kan også få tilgang til dette fra modulen Tiltakskort ved å klikke øverst til høyre i listevisningen over tiltak.

Fyll ut disse feltene for å legge til et nytt tiltak i det aktive tiltakskortet. Disse endringene vil kun bli lagt til i tiltakskortet for den aktive hendelsen:

1. Tiltak: Skriv inn navnet på tiltaket (må fylles ut).
  2. Beskrivelse: Skriv en beskrivelse av tiltaket. Funksjonslinjen i dette feltet inneholder funksjoner for tekstformatering.
  3. Ansvarlig: Skriv navnet på personen, avdelingen eller forretningsenheten som vil være ansvarlig for å iverksette tiltaket. Teksten i dette fritekstfeltet er kun til informasjonsformål.
  4. Tidsfrist: Angi tidsfrist for dette tiltaket med dato og klokkeslett.
  5. Tilordne som oppgave: Det nye tiltaket kan sendes som en oppgave til andre. Velg mellom disse tre fanene og kategoriene av mottakere:
  6.
  • Bruker: Skriv inn navnet i søkefeltet og velg det fra nedtrekksmenyen, eller velg bruker(e) fra Brukerlisten ved å klikke på  til høyre for boksen.
  • Kontakt: Skriv inn navnet i søkefeltet og velg det fra nedtrekksmenyen, eller velg kontakt(er) fra Kontakter-modulen ved å klikke på  til høyre for boksen.
  • E-post: Skriv inn mottakerens e-postadresse.
  1. Prioritet: Angi prioritet for mottakerne som skal vises i deres egen private oppgaveliste.
  2. Send melding: Avmerkingsboks som bekrefter at du vil sende en melding til brukeren/kontakten som er tilordnet tiltaket som en oppgave.
  3. Send som: Velg å sende meldingen som e-post eller SMS.
  4. Klikk på OK for å lagre tiltaket.

Hvis du vil legge til kommentarer og redigere tiltaket ytterligere, går du til den detaljerte visningen avTiltakskort-modulen og klikker på tiltakselementet du vil endre.

Alle attributter kan redigeres på samme måte som forklart når et tiltak legges til. I tillegg kan du velge å flytte tiltaket fra ett tiltakskort til et annet. Dette kan du gjøre under fanen Flytt i redigeringsvinduet for tiltaket (åpne dette ved å klikke på ønsket tiltak i listevisningen av tiltakene for det relevante tiltakskortet.

Fasevalg

Klikk på fasevalg-knappene i listevisningen og hurtigvisningen for å sortere tiltakskort for hver kategori. Søket er aktivt når knappen blir blå. Du kan velge flere kategorier. De relevante tiltakskortene vises horisontalt. Klikk på tiltakskortet for å vise flere detaljer. Dette gir deg en listevisning over alle tiltak som er tilknyttet det valgte tiltakskortet.

Standard fasevalg er:

• Overvåkning: Hvis det er visse hendelser som sannsynligvis vil oppstå, kan du overvåke hendelser og nyheter her i en tidlig fase.
  • Mobilisering: Vis tiltakskort for hva du skal gjøre for å mobilisere i en tidlig fase av hendelsen. Ofte før hendelsen har skjedd, slik at personalet har oversikt over hva de skal gjøre.
  • Håndtering: Vis tiltakskort for pågående hendelse. Dette er tiltakene du iverksetter for å håndtere situasjonen i sanntid.
  • Normalisering: Vis tiltak som skal iverksettes når hendelsen endres og kan defineres som over topppunktet.
  • Evaluering: Når hendelsen er over, kan du klikke på dette merket for å se tiltak som skal evalueres, og lære av hendelsen.
  • Annet: Vis tiltakskort som ikke er tilknyttet noen faser.

Grensesnitt for tiltakskort

Øverst får du en oversikt over antall aktive tiltakskort for denne spesifikke hendelsen, tilknyttede tiltak og nåværende status for disse. Hvis du klikker på et fasevalg, oppdateres tallene slik at de bare viser status for denne fasen. Du kan klikke på én eller flere fasevalg samtidig.

Hvert tiltakskort kommer med et informasjonssett. Det aktuelle aktive tiltakskortet har en mørkegrå farge.

• Tittel: Navn på tiltakskort som angitt av administrator
  • Fasevalg: Øverst til venstre på kortet kan du se hvilken fase det tilhører.
  • Iverksatte tiltak: Nederst til høyre kan du se hvor mange av tiltakene tilknyttet kortet som er iverksatt.
  • Funksjoner: Bruk musen over dette og klikk på Slett tiltakskort for å slette det fra denne hendelsen. Den vil fortsatt være tilgjengelig i biblioteket for tiltakskort, som er tilgjengelig for CIM-administratoren.
  • Nivå: Nederst til venstre kan du se hvilke nivåer (strategisk/taktisk/operativt) dette tiltakskortet er synlig for.

Listevisningen av tiltak som er tilknyttet det valgte tiltakskortet, kan vises på to måter:

• Karusellvisning: Åpner tiltakslisten i samme vindu, under raden med tiltakskort.
  • Rutenettvisning: Åpner detaljene og tiltakslisten i et forgrunnsvindu til høyre.

Listevisningen

De ulike tiltakene for det valgte tiltakskortet vises i kolonner:

Kolonne

Beskrivelse

Avmerkingsboks

Hvis det er merket av, er dette tiltaket iverksatt. Hvis ikke, er det fortsatt oppgaver som må fullføres. Hvis  er her i stedet for en avmerkingsboks, er dette tiltaket en melding som fortsatt har statusen Ikke sendt. Dette blir en avmerkingsboks når den er fullført.

Tiltak

Tittelen på tiltaket. Klikk på navnet for mer detaljert informasjon i listevisningen.

Ansvarlig / Tilordnet

Ansvarlig for tiltaket er den som har hovedansvaret for oppgaven som skal utføres. Den ansvarlige har tilgangsrettigheter for å tilordne oppgaven til en annen bruker. Dette vises under overskriften Tilordnet.

Tidsfrist

Tidsfrist med dato og klokkeslett er satt av den som la til tiltaket. Dette vises i rødt hvis den har passert angitt tidsfrist.

Status

Aktuell tiltaksstatus. Ikke iverksatt, startet, iverksatt og Ikke relevant er alternativene som kan vises her.

Kommentarer

Klikk på dette ikonet for å gå til redigeringsmodus for tiltaket. Skriv inn kommentaren i det tomme tekstfeltet og klikk på OK for å lagre den. Denne kommentaren logges i en liste i Status-fanen i redigeringsvinduet.

Funksjoner

Klikk  for å gå til funksjonsmenyen for det valgte tiltaket. Klikk på ønsket funksjon for å gå til redigeringsmodus for tiltaket. Et nytt vindu åpnes til høyre. Velg mellom: Endre status, Rediger, Slett, Tilordne som Oppgave og Flytt. Du vil bli sendt direkte til fanen som styrer ønsket tiltak. For meldinger i listevisningen kan du Sende melding eller Endre status

Er du fornøyd?

Oppgavebehandling

Tiltakskortfunksjoner