Chat

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

Chat

Du kan aktivere chat enten fra forhåndskonfigurerte alarmer eller ad hoc-alarm. En chat vil alltid bare åpnes fra en utløst alarm. Det er ikke mulig å åpne en chat uten en alarm.

I fanen Chat i alarmcockpiten kan du se chatmeldinger for alle alarmer som er utløst i organisasjonsenhetene du har tilgang til. Nedenfor ser du et eksempel på hvordan chatoversikten ser ut.

Viser alle chatter for de utløste alarmene. Når du klikker på den lille svarte meldingsfanen, er du klar til å delta i samtalen.

Fremgangsmåten som er beskrevet her gjelder for ENS+-nettportalen

Du kan skrive inn meldingene du vil dele med personene som er nevnt til høyre under chatmedlemmer.

Arkiver og lukk vil lukke chatten. Du kan se chattene, men du kan ikke skrive noe, og meldingen nedenfor vises.

I Administrer chatmedlemmer kan du enten legge til eller fjerne personer fra den pågående chatten.

Her er et eksempel:

Foruten personer som er konfigurert i systemet, kan du invitere eksterne person (som ikke finnes i systemet) i chatten. Klikk på “Tilføy eksterne personer” og skriv inn fornavn og etternavn (obligatorisk da dette vises i chatten) og minst én enhet, og enten e-postadressen eller SMS-en som invitasjonen skal sendes. Den eksterne personen mottar da en melding med lenken og et passord, og kan bli med i chatten.

Tilgang til chat via alarmmonitor

Du kan også få tilgang til chatten fra alarmmonitoren. Klikk på den aktuelle alarmen. Detaljene og chattelinjen vises som nedenfor. Du er klar til å sende melding i den pågående chatten.

Tilgang til chat via alarmrapport

Alarmrapporten inneholder en liste over alle tidligere utløste alarmer. En liten, svart meldingsboks i Status viser at det har vært en chat.

Klikk på den lille boksen og rull nedover siden, for å se alarmdetaljene som vist nedenfor.

Klikk på Åpne chat nederst til høyre for tilgang til chatten – hvis chatten fortsatt er åpen. Hvis den er arkivert, kan du bare lese, men ikke lenger skrive i tidligere chatter.

Er du fornøyd?

Alarmoversikt

Telefonkonferanse