Innholdsfortegnelse

Alarmer

corinna.hammerstingl@f24.com oppdatert fra corinna.hammerstingl@f24.com

Vær oppmerksom på at noen av disse innstillingene er avhengig av produktutgaven din og kan kanskje ikke være tilgjengelig for deg.

Innenfor en alarm kartlegges hele scenariet for en alarm- eller informasjonsprosess.

Vær oppmerksom på følgende generelle informasjon om en alarm:

→ Mange alarmgrupper kan tilordnes en alarm.

→ Hver alarm er tilordnet en avdeling.

→ For alarmer til hovedavdelingen (øverste avdeling i hierarkiet) kan grupper fra alle avdelinger tilordnes.

Oversikten viser en liste over alle konfigurerte alarmer. På venstre side kan du enten lese en alarm, endre den med penneknappen eller slette den med slett-knappen. Videre vises når og av hvem alarmen sist ble endret.

Status indikerer om konfigurasjonen er «OK». Hvis for eksempel ingen alarmmelding ble konfigurert, vises en feil. I tilfelle det er manglende grupper eller overlappende alarmparametere (f.eks. varigheten av alarmen er lengre enn responstiden for bekreftelse) kommer det en advarsel.

Klikker du på "Ny alarm", vil du kunne konfigurere en ny alarm gjennom fem trinn, som vil bli forklart nærmere i kategoriene nedenfor.

Grunnleggende og lansering

I det første trinnet definerer du grunnleggende innstillinger som alarmnavn, alarmgyldighet, media som en alarm kan utløses via, og eventuelle parallelle prosesser som skal utløses sammen med alarmen.

Grunnleggende og lansering

  • Aktiver: Denne bryteren må settes til «på» for at denne alarmen skal kunne utløses.
  • Alarmnummer: Dette nummeret tildeles automatisk av systemet.
  • Navn: Navnet kan defineres fritt og er begrenset til 48 tegn.
  • Avdeling: Her tildeles avdelingen én gang under den første konfigurasjonen. Dette kan ikke endres i etterkant, siden avdelingen er tildelt tilsvarende avdelingsgrupper, kalendere, hvitelister, underalarmer osv.
  • Kategori: En kategori kan tilordnes hver alarm. Denne brukes for gruppering i alarmmonitoren og i alarmrapporten.
  • Alarmikon: I dette feltet kan du velge et ikon som skal vises i appen for å utløse alarmen derfra.
  • Alarmprioritet: Prioriteten til alarmen blir vist i appen, på skrivebordet og i alarmbekreftelsen som sendes på e-post, SMS eller faks (hvis dette er aktivert i meldingsinnstillingene).

Mobilapp

Skrivebord

E-post

Hvis det kommer flere alarmer på telefonen samtidig, vil alarmer med høy prioritet bli gitt forrang, og et spesielt lydsignal aktiveres i appen.

Hver prioritet tildeles et eget lydsignal:

Info prioritet.m4a

Normal prioritet.m4a

Haster prioritet.m4a

Les mer om mobilappinnstillingene her.

De viste tallene i nettportalen skal forstås slik: 1-3 betyr «Info», 4–7 vil si «Normal», 8–10 vil si «Haster».
  • Alarmens gyldighet: Her defineres hovedtiden for en alarm, som bestemmer hvor lenge alarmen skal gå før den avsluttes. Dette er også maksimal varighet av en telefonkonferanse dersom alarmtypen «Konferanse» er valgt. Vær oppmerksom på at du kan forlenge gyldigheten av alarmer i opptil 30 dager (og flere ganger) for alarmer som allerede kjører på alarmoversikt.

Start via: Velg alle medier som alarmen skal være tilgjengelig for å bli utløst av.

  • Telefon:
    • §  Hvis dette alternativet er valgt og «Sett opp et individuelt nødnummer for alarmen» er slått av, kan denne alarmen utløses ved at brukere ringer et av systemtelefonnumrene (Finn en alternative måte å nå dem på), skriver inn telefonen deres. ID og PIN (Administrere ENS+-brukere for hvordan disse settes opp for en bruker), og alarm-ID. Vær oppmerksom på at her gjelder de samme begrensningene som i nettportalen, så kun brukere med tilgang til denne alarmen har rett til å utløse den via telefon.
    • §  Hvis dette alternativet er valgt og "Sett opp et individuelt nødnummer for alarmen" er slått på, kan du tilordne et av numrene som er tilgjengelige for deg til denne alarmen. Alle som ringer dette telefonnummeret kan utløse alarmen, og ytterligere alarmutløsnings-innstillinger vil være tilgjengelige (se nedenfor). Dette alternativet er kanskje ikke tilgjengelig for deg fordi det enten ikke er en del av pakken din, eller du allerede har brukt alle tilgjengelige telefonnumre for andre alarmer eller informasjonstelefonen. I disse tilfellene, vennligst kontakt din kontoadministrator.
  • Web
  • Applikasjon: Merk at for at en alarm skal være tilgjengelig via app, må den legges til en profil.
  • API-tilkobling: e-post, REST API, SMS, alarm mediagateway, tredjeparts systemer
  • Systemalarm: gjør at denne alarmen kan tilordnes andre alarmer og funksjoner i skyen, for eksempel for standardalarmer i app-profilene samt for overvåking av gatewayer og intern systemovervåking

Avanserte oppstartsinnstillinger

Avanserte innstillinger
  • Ikke utløs alarm hvis den ble utløst i løpet av de siste sekundene: Innstillingen sikrer at en alarm ikke utløses flere ganger innenfor en bestemt tid.
  • Ikke begynn å utløse bare hvis den ble utløst med samme melding: Innstillingen er bare tilgjengelig hvis forrige funksjon er «på». Hvis den samme alarmen, men med en annen melding, utløses innen den valgte tidsrammen, vil den bli aktivert.
  • Ikke start utløsningen bare hvis den ble utløst med samme anrops-ID: Innstillingen er bare tilgjengelig hvis forrige funksjon er "på". Dette alternativet starter ikke en alarm hvis to ganger det samme telefonnummeret ønsker å utløse en alarm via telefon innen den definerte tiden.
  • Start alarm med forsinkelse: Alarmen utløses kun etter en forhåndsdefinert tidsforsinkelse, enten med relativ eller fast tidsdefinisjon.
  • PIN for telefon / applikasjonsoppstart: For oppstart via individuelt nødnummer og applikasjon kan alarmoppstarten sikres med en firesifret PIN-kode.
Avanserte innstillinger for oppstart via individuelt nødnummer
Ein Bild, das Text, Screenshot, Schrift, Zahl enthält.
          
          Automatisch generierte Beschreibung
  • Spill av velkomstmeldingen for innringeren: Tilpass velkomstmeldingen innringeren får før alarmen utløses.  Språket i tekst-til-tale velges for alarmen under meldingsfunksjonen. 
  • Stille modus: Utløses direkte uten lyd og kunngjøring. Overskriver PIN-funksjonen. Dette fungerer ikke i forbindelse med en konferanse.
  • Direkte start: Alarmen utløses direkte ved valg. Funksjonen overskriver PIN-funksjonen.
  • Hviteliste aktiv: Hvitelisten fungerer som en beskyttelse. Bare anropsnumre som er angitt i hvitelisten kan utløse alarmen. Hvis abonnenten ikke er på hvitelisten, mottar den som ringer et opptattsignal.
  • DTMF for å sende: Denne funksjonen sender et DTMF-signal til alarmen. Dette er nødvendig for at enheter for nødanrop skal signalisere at alarmen har blitt akseptert.
  • Overføring av telefonnummeret til den som ringer: I dette tilfellet overføres anropsnummeret til alarmutløseren slik at alarmmottakerne ringes opp direkte med den såkalte CLIP-en til den som ringer.

Utvidet alarmflyt

  • Start lokal alarm: Hvis en alarm-mediegateway er tilkoblet, utløses den lokale alarmen med samme alarmnummer som skyalarmen. Hvis dette alarmnummeret ikke finnes på alarmmediegatewayen, utløses den lokale standardalarmen. Alarmen startes på den lokale mediegatewayen.
  • Still inn tilgjengeligheten av følgende alarmer: Statusen til de valgte alarmene settes / endres når denne alarmen utløses (enten til «aktivert», «deaktivert» eller rett og slett det motsatte av hva den siste statusen var).
  • Stopp følgende alarmer, hvis denne alarmen ble utløst: Her kan det velges opptil 3 andre alarmer, som skal stoppes når denne alarmen utløses.
  • Parallellalarm aktivert: Her kan det velges opptil 3 alarmer som skal startes parallelt med den konfigurerte alarmen.
  • Start global hendelse: Les mer om hendelser her.
Bruker du FACT24 CIM i tillegg til FACT24 ENS+, kan du automatisk registrere en hendelse og/eller en sak i FACT24 CIM via alarmen. Du finner nærmere opplysninger her https://helpplus.fact24.com/l/en/article/pnflspte6d-fact-24-alarms-in-cim   

Trykk "Lagre" på slutten av dette trinnet.

Publikum og kanaler

I det andre trinnet konfigurerer du gruppene og personene som skal varsles, hvilke kanaler/enheter som skal brukes og alarmtype. Her definerer du om du vil varsle alle deltakere parallelt eller sekvensielt, eller om du ønsker å starte en konferanse.

Alarmtype

Det er en grunnleggende innstilling som definerer alarmprosessen.

Kanalbasert

Personer vil bli varslet parallelt, men kun via kanalene som er valgt her. Når det gjelder enhetsbasert alarmering, kan du definere alarmtrinn, hvor det i første runde kun brukes et par kanaler, i andre runde et annet sett med kanaler og så videre. Når det gjelder enhetsbaserte alarmer, kan du definere hvor mange sekunder neste trinn skal forsinkes med. Forskjellen fra enhetsbaserte alarmer er at her overskriver du den personlige preferansen for spesifikke enheter, for eksempel: du vil varsle alle personer via e-post først, uavhengig av om e-post er deres mest foretrukne kanal å bli varslet på.

Personlig enhetsprioritet

Personer vil bli alarmert parallelt, men ikke på alle enhetene samtidig, men trinnvis etter hverandre. Du kan velge hvor mange enheter som skal være en del av et trinn og hvor mange sekunder neste trinn skal forsinkes med. Personer blir varslet basert på deres individuelle enhetspreferanser som er angitt i deres personinnstillinger.

Parallell

Alle deltakere varsles parallelt på alle de valgte enhetene.

Serie

Deltakerne blir oppringt etter hverandre innenfor alarmgruppen i henhold til den valgte prioriteringsrekkefølgen.

Viktig å bemerke seg:

• Bekreftelsesfunksjonen for SMS- og e-postmedier er ikke tilgjengelig.

• Løsningen hopper bare til neste abonnent hvis en alarm utløses av et taleanrop. Hvis ytterligere kommunikasjonskanaler er konfigurert i alarmen, f.eks. app, er det nødvendig at eskaleringen aktiveres under Kvittering og Eskalering, slik at det individuelle tidspunktet for eskalering til neste abonnent-mål trer i kraft.

  • Seriealarmer overskriver alle forsinkelser i gruppekonfigurasjonen.

Saml

Det valgte antallet personer varsles parallelt inntil en eskalering til neste gruppe starter. Dette gjør det mulig å optimalisere for kapasitetsbegrensninger i telefonisystemer. Det kan defineres hvor mange kommunikasjonskanaler som brukes parallelt.

Hvis en abonnent for en alarm blir alarmert via tolv telefonnumre, er 12 kanaler opptatt samtidig. Hvis abonnenten bekrefter via et telefonnummer, aktiveres 12 talekanaler igjen.

Samlalarmen er designet for telefonalarmer slik at systemet kan tilpasses kapasiteten til kundens hovedlinje.

Samlalarmer overskriver alle forsinkelser i gruppekonfigurasjonen.

Tilfeldig

Dette er en spesiell form for seriealarm med en tilfeldig alarmering av deltakerne i en gruppe, for å unngå at hver gang denne alarmen utløses, vil samme person bli varslet som første, deretter som andre, deretter som den tredje osv.

Tilfeldige alarmer overskriver alle forsinkelser i gruppekonfigurasjonen.

Klassisk konferanse

En konferanse opprettes automatisk og deltakerne kan delta i konferansen via inngående/utgående samtale.

Hvis dette alternativet er valgt, kan du velge å også overføre den som ringer, dvs. personen som starter alarmen, til konferansen.

Det er også mulig å avslutte konferansen når innringeren forlater konferansen.

Alternativt kan du også bruke konferansefunksjonen i "Collaboration"-området, som tilbyr de samme konferansefunksjonene, men som kan kombineres med en hvilken som helst alarmtype.
  • Aktiver chat: Åpner en chat-funksjon for appbrukere slik at de kan utveksle informasjon. Chatterommet er aktivt i den varigheten som er konfigurert under «Alarmgyldighet». Chatten er tilgjengelig for alle deltakere som har mottatt denne alarmen. Chatten kan også brukes via nettgrensesnittet.
  • Aktiver konferanse: Gjør det mulig å opprette et telefonkonferanserom som varslede deltakere kan ringe inn til etter varsling, uavhengig av tilbakemelding. Det er også mulig å ringe inn til konferansen via callback, f.eks. hvis en alarm ikke blir mottatt. Det forblir aktivt i opptil 30 dager eller kan lukkes før tiden av brukeren, avhengig av utgaven med et begrenset antall aktive deltakere.
  • Aktiver videokonferanse: Hvis alternativet er slått på, vil alle alarmmedlemmer få en lenke enten via e-post eller SMS etter at alarmen er startet, forutsatt at disse enhetene er lagt til alarmen. Lær mer om videokonferanser i ENS+ her.

Publikum

I dette området kan en eller flere grupper tilordnes en alarm. Løsningen er utformet på en slik måte at grupper fra samme avdeling og direkte underordnede avdelinger kan velges. Dersom en person er i flere grupper med samme kommunikasjonskanaler, oppdages dette, og personen varsles kun én gang.

Utenom grupper er det også mulig å tilordne enkeltpersoner til en alarm. Hvis individuelle personer er tildelt, må enhetene velges innenfor alarmkonfigurasjonen. For grupper utføres enhetsvalget per person innenfor gruppekonfigurasjonen.

  • Tillat brukeren å redigere grupper før alarmen starter: Før man utløser forhåndsinnstillingene via API eller en nettportal, kan brukeren endre de respektive innstillingene. Dette betyr at man kan endre både, tildelte grupper og personer.
  • Overskriv eksisterende grupper og personer: Denne innstillingen er bare aktiv når alternativet ovenfor er satt til «på» og lar ikke bare mulighet for å utvide forhåndsinnstillingene, men også overskrive grupper og personer for den aktuelle utløseren.

Kalender

Ved å legge til en kalender eller en vaktliste som en del av alarmkonfigurasjonen, kan du definere tidsbaserte avvik fra standard alarminnstillinger. Når alarmen utløses på et tidspunkt som faller inn i en valgt års- eller ukekalender, vil den enten hoppe til en alternativ alarm eller varsle en alternativ gruppe. Hvis du legger til en vaktliste til en alarm, vil de personene som er tildelt vaktene bli varslet. Bare hvis alarmen utløses på et tidspunkt som ikke dekkes av en konfigurert kalender eller hvis ingen person er tilordnet et skift i vaktlisten, vil mottakerne som er registrert som standard, og som har blitt konfigurert i forrige trinn, bli alarmert.

Års- eller ukekalender

Du kan velge en eller flere kalendere. Med «vis hull» kan du se for hvilke tidsperioder dette vil være tilfelle.

  • Hvis det er konfigurert årskalendere og ukekalendere i en alarm, sjekkes det alltid først om en årskalender trer i kraft på et gitt tidspunkt.
  • Uansett posisjon i konfigurasjonen har en årskalender alltid prioritet over en ukeskalender. Hvis to identiske kalendertyper (f.eks. Ukekalender) dekker samme periode, brukes alltid kalenderen med den høyeste posisjonen.

Man kan enten konfigurere en alternativ alarm eller en alternativ gruppe for kalendere. For en alternativ alarm gjelder alle innstillinger som er valgt for spesifikke alternative alarmen.

Vaktliste

Til forskjell fra års- eller ukekalenderen, kan du bare velge én vaktliste om gangen. Personene som er konfigurert i den valgte vaktlisten vil bli varslet basert på skiftplanen deres.

Avanserte målgruppe- og kanalinnstillinger

  • Overstyr persons inaktive status: Uavhengig av statusen til brukeren (f.eks. frakoblet status), sendes alarmen til deltakeren.
  • Ikke gi beskjed til personen som utløste alarmen: Personen som utløste alarmen blir ikke varslet selv om den er medlem av den valgte alarmgruppen
Gjelder for telefonkanal
  • Ringeperiode for en enhet: Her kan du angi ringetiden for samtalen.
  • Bruk standard anrops-ID: Hvis denne er slått på, brukes egendefinert anrops-ID som standard anrops-ID for denne organisasjonsenheten. Hvis denne er slått av, kan du velge blant alle tilgjengelige anrops-ID-er fra rullegardinlisten. Hvis du vil bruke et annet telefonnummer, må du først verifisere det med trinnene som er beskrevet ovenfor.

Trykk "Lagre" på slutten av dette trinnet.

Melding

I det tredje trinnet konfigurerer du meldingen for alarmen.

Melding

  • Språk: Først må du velge et standardspråk for alarmen, slik at riktig tekst-til-tale-stemme brukes til avspilling via taleanrop.
  • Mal for meldinger: Velg en allerede opprettet mal for meldingen. Hvis du velger å gjøre det, vil alle felt automatisk fylles ut basert på den valgte malen. Du kan også velge å bare bruke overskriften og signaturen til den valgte malen og velge selve meldingen kun for denne alarmen. I tillegg kan du velge å ta utgangspunkt i en mal, men deretter redigere teksten for denne spesifikke alarmen ved å klikke på "Rediger".
  • Generell melding: Hvis du bestemmer deg for å skrive en alarmspesifikk melding og ikke bruke en mal, fyller du ut feltet «Generell melding». Meldingslengde er på maks 50000 tegn inkludert formatering og bilder. Denne meldingen brukes for alle medier med mindre en individuell melding er konfigurert for et medium i delen «Individuelle kanalbaserte meldinger» på denne siden. Merk at hvis meldingen overføres via taleanrop, SMS eller faks, vil den bli kuttet etter den respektive (nedre) tegngrensen.
  • Vedlegg: For e-post- og appmedier kan du legge til et vedlegg enten ved å bla gjennom filbehandlingen eller ved å laste opp en ny fil. Opptil 3 vedlegg kan legges til per alarm. Maksimal størrelse på vedlegg er 10 MB per fil. De godkjente filformatene er oppført her.
  • Alarmsymbolinnstillinger: For mottaksmedier som viser alarmikonene, f.eks. Smarttelefon app, kan fargen og bakgrunnen til ikonet endres. For dette formålet er en fargetabell tilgjengelig i en nedtrekksliste. Via media-gatewayen kan denne fargeverdien overskrives for tilsvarende grensesnitt, f.eks. OIP.

Kanalspesifikke meldinger

Utvid denne listen hvis du liker å definere spesifikke meldinger for forskjellige kanaler. Vær oppmerksom på at for kanaler der ingen spesifikk melding er definert, vil den generelle meldingen bli brukt.

  • Innspilt melding: En innspilt melding kan konfigureres her. Når den innspilte meldingen er lagret, er det mulig å lytte til den eksisterende meldingen som har blitt tatt opp ved å taste inn et telefonnummer og om nødvendig spille inn en alternativ melding. Vær oppmerksom på at nettleseren (trykk F5) må oppdateres etter opptak på telefon slik at den innspilte meldingen vises. Hvis en bestemt meldingen som har blitt tatt opp og er konfigurert, legges ikke navnet eller telefonnummeret til startprogrammet til meldingen.
  • SMS-melding: En melding for en SMS kan konfigureres her. Det anbefales å holde SMS’en så kort som mulig, da det koster å sende SMS’er avhengig av hvilken pakke du har valgt.
  • Faksmelding: Her kan du lagre en melding for å sende faks.
  • E-post og meldinger i appen: Her definerer du meldingen for e-posten og mobilappen. Meldingen i mobilappen avhenger av kontoinnstillinger, der man kan velge om alarmnavnet eller alarmens emne vises i tittellinjen.   
  • Link: URL-lenker kan også overføres for e-post og app.
    → Vist URL-navn = kort tekst for hyperkoblingen.
    → URL = Ønsket lenke lagres her.

Innstillinger

Generelle meldingsinnstillinger
  • Tillat brukere å redigere meldingen før en alarm aktiveres: Hvis dette alternativet er aktivt, sendes den dynamiske meldingen til undersystemet. En forutsetning er at meldingen har minimum 8 og maksimum 612 tegn. Den statiske alarmteksten spesifisert under «Melding» overskrives også når alarmen utløses via dashbordet og en egendefinert melding legges inn. Dette gjelder alle medier som overføres med tekstmeldinger. Videre gjelder denne muligheten også dersom meldingen skal overtas fra en forhåndsalarm.
  • Antall avspillinger av innspilte meldinger: Her angir du hvor ofte en innspilt melding skal spilles av.
  • Overfør melding til relaterte alarmer: Denne parameteren sikrer at meldingene overføres til alarmer som sendes nedover systemet. Dette kan være tilfelle hvis en kalender får tilgang til en alternativ alarm, en parallell alarm startes eller en eskaleringsalarm utløses.
  • Legg til navn på personen som skal utløse alarmen i meldingen: Dette gjør det mulig å legge til navn på personen som skal utløse alarmmeldingen, hvis personen som skal utløse alarmen er konfigurert som en person med en tilsvarende enhet i systemet.
  • Legg til statisk plasseringsinformasjon: Hvis denne funksjonen er aktivert, legges plasseringsinformasjonen fra «lokasjon»-feltet i personkonfigurasjonen til alarmmeldingen.
  • Legg til kontaktdetaljer: Denne funksjonen lar kontaktinformasjonen til den første lagrede enheten til personen som utløser alarmen sendes med alarmmeldingen.
Ved telefonalarmer legges telefonnummeret og/eller oppringer navnet kun til dersom ingen WAV-fil som har blitt spilt inn tas i bruk.

Dette er innstillingene hvis start via har blitt valgt telefon er valgt

  • Spill inn en dynamisk melding: Den som ringer kan ta opp en dynamisk melding. Den innspilte meldingen overføres kun via talekommunikasjonskanalen.
  • Legg til anrops-ID i meldingen: Denne funksjonen utvider alarmmeldingen med informasjonen om nummeret som ringer for å starte alarmen.

Avanserte innstillinger for talekanal

  • Spill av velkomstmeldingen for innringeren: Tilpass velkomstmeldingen innringeren får før alarmen utløses.  Språket i tekst-til-tale velges for alarmen under meldingsfunksjonen.  
  • Spill av en velkomstmelding: Her kan du angi om en generell velkomstmelding skal spilles av. Hvis dette er slått på, kan du endre teksten i "Talemeldingsinnstillinger" til en egendefinert tekst, avhengig av din valgte produktutgave.
  • PIN-forespørsel før overføring av alarm: Brukeren må først taste inn en PIN-kode for et taleanrop for å høre meldingen. PIN-koden angis individuelt i personkonfigurasjonen. Avhengig av produktutgaven din kan du her endre standard taletekstkomponent. Vær oppmerksom på at denne funksjonaliteten bare er tilgjengelig hvis Direct SIP brukes som taleleverandør for din konto.
  • Egendefinert avbryt- og avslutningsmelding: Avhengig av produktutgaven din kan du her endre standard taletekstkomponenter for avbryt- og avslutningsmeldinger til talemotoren.

Klikk "Lagre" på slutten av dette trinnet.

Tilbakemelding og eskalering

I det fjerde trinnet kan du velge om du ønsker å motta tilbakemelding eller ikke. Du kan definere et alarmmål og konfigurere en eskalering i tilfellet at alarmmålet ikke har blitt oppfylt i løpet av alarmens gyldighetsperiode. Dette fjerde trinnet kan enten være veldig kort eller ganske omfattende:

Kortest mulig versjon: ingen tilbakemelding, ingen eskalering.

Lang versjon med utvidede innstillinger.

Tilbakemelding

Bekreftelse

En bekreftelse kan konfigureres for en alarm, noe som er nødvendig hvis de varslede deltakerne skal gi en kvalifisert tilbakemelding på tilgjengelighet eller responstid. Følgende konfigurasjonsalternativer er tilgjengelige for alarmtypene «parallell», «opptreden», «tilfeldig» og «serie» - avhengig av produktutgaven. Avhengig av produktutgaven din kan du igjen endre standard taletekstkomponenter for kanalene for disse konfigurasjonsalternativene.

  • Bekreftelse: Hvis dette alternativet er satt, kan deltakerne gi en positiv bekreftelse på en alarm. For et taleanrop gjøres dette ved å trykke på tast 1 via DTMF.
Merk at følgende alternativer bare vil være synlige i verktøyet hvis du slår bekreftelse på «på».

Tapte anrop kan også ringes tilbake etter en stund for å lytte til alarmmeldingen og bekrefte alarmen.

Vær oppmerksom på at alarmer med konferansesamtaler kun kan lyttes til, men ikke bekreftes. For å ringe til en eksisterende konferanse, vennligst bruk det spesifikke telefonnummeret for konferanseoppringin
  • Rask bekreftelse: For spesifikke brukstilfeller for sykehus, vil ikke taletekst være mulig å tilpasses dette tilfellet. Følgende svaralternativer er tilgjengelige:
    1. På plass innen 30 minutter / 3. På plass innen 60 minutter / 0. negativ tilbakemelding, deltaker har mottatt meldingen, men kan ikke være tilgjengelig for denne alarmen.
  • Bekreftelse med PIN: Kun tilgjengelig for alarmer som overføres via taleanrop. Mottakeren må deretter taste inn sin firesifrede PIN-kode for bekreftelse.
  • Alternativ for å avvise alarm: Hvis dette alternativet er satt, vil en deltaker få muligheten til å aktivt avvise en alarm.
  • Be om tidspunkt for når en skal være på stedet: Denne funksjonen spør folk om når de skal befinne seg på en lokasjon.
  • Undersøkelse: Du kan lage 10 egendefinerte svaralternativer. For hvert av disse svaralternativene må du spesifisere om de skal betraktes som en bekreftelse (positiv), en alarmavvisning (negativ) eller være nøytral. Dette er relevant for å nå alarmmålet ditt, eskalering og rapportering. I tillegg må du spesifisere teksten som skal spilles av for talekanaler. Denne teksten skal gi klare instruksjoner om hvilket nummer som angir hvilket svaralternativ.
Vær oppmerksom på at rask bekreftelse og undersøkelsesbekreftelse kan ikke kombineres med noe annet bekreftelsesalternativ.
Alarmtype «Konferanse»: Hvis alarmtypen «Konferanse» er valgt i de generelle innstillingene, må deltakerne bekrefte alarmen positivt for å kunne delta i konferansen – Dermed vil ikke alle andre bekreftelsesalternativer vil være tilgjengelige og bekreftelse blir satt til på automatisk. Funksjonen «Direkte konferansedeltakelse» gjør at deltakerne kan delta direkte i en telefonkonferanse. Derfor er ingen bekreftelse nødvendig. «Avvis å bli med på konferansen hvis ... personer allerede har blitt med på konferansen.» setter en maksimal grense for antall ønskede konferansedeltakere.
  • Numerisk bekreftelse via SMS: For å gjøre bekreftelsen på SMS (hvis 2-veis SMS er aktivert for kontoen eller organisasjonsenheten) tydeligere, er teksten «Vennligst skriv inn et av de numeriske tilbakemeldingsalternativene som svar på denne meldingen» lagt til SMS-meldingen slik at den trenger ikke være med i selve alarmmeldingen.

Arbeidslogg

Hvis en arbeidslogg er konfigurert, blir personer som aksepterer alarmen via appen bedt om å gå gjennom en liste over oppgaver - enten i en forhåndsdefinert eller hvilken som helst rekkefølge. Det kan kun skrives én arbeidslogg per alarm, så funksjonen deaktiveres etter at jobbloggen er fullført. Flere personer kan imidlertid jobbe med det samtidig.

Vis i konfigurasjoner

Vis for personen i appen

Alarmmål
  • Generelt alarmmål: Stopp alarmen hvis det valgte antallet personer har bekreftet alarmen.
  • Kvalifikasjonsbasert alarmmål: Velg dette alternativet hvis du vil sørge for å nå x antall personer med kvalifikasjon A, y antall personer med kvalifikasjon B og z antall personer med kvalifikasjon C. Vær oppmerksom på at kun personer med de valgte kvalifikasjonene angitt som primærkvalifikasjon vil bli varslet. Personer som ikke oppfyller noen av de valgte varslingsbetingelsene, vil bli ekskludert fra varslingsprosessen (inkludert eventuelle eskaleringer).Det er også en generell kvalifikasjon «Uten kvalifikasjon», som lar systemet varsle det forhåndsbestemte antallet deltakere som ikke har en lagret primærkvalifikasjon.
  • Gruppebasert alarmmål: Velg dette alternativet hvis du vil definere på gruppenivå hvor mange personer som skal varsles. Du kan også definere et mål for alle personene som ble lagt til direkte.

Merk at varslingen stanses så snart det definerte antallet personer har fått varslingen. Hver person vil kun bli telt én gang.

Dobbeltsjekk at personer kun er lagt til i en ag disse gruppene, for å være sikker på at de blir telt i «riktig» gruppe. Hvis en person er lagt til i flere grupper med ulike enheter, vil enheten som blir brukt til å bekrefte, bestemme hvilken gruppe vedkommende blir telt med i.  Dersom en person er lagt til i flere grupper med samme enhet, vil vedkommende først bli telt i en av de (tilfeldig hvilken) statiske gruppene vedkommende er lagt til i, deretter i en av de (tilfeldig) hvilken filterbaserte gruppene, og til slutt i en av de (tilfeldig hvilken) tidsbaserte gruppene.

Hvis en person er lagt til i flere grupper med ulike enheter, vil enheten som blir brukt til å bekrefte, bestemme hvilken gruppe vedkommende blir telt med i.

Dersom du legger til personer og grupper når du utløser varslingen, vil de bli lagt til med mål om å varsle «alle personene» i den gruppen.

Dersom en gruppe er tom når en varsling utløses, vil varslingen anses å ha sviktet, noe som utløser en eskalering, dersom dette er definert.

Merk at når en gruppe-spesifikk varsling er valgt, vil det eneste eskaleringsalternativet være.

Dynamiske grupper

Dette alternativet er bare aktivt hvis alarmen ber om en bekreftelse. Den dynamiske gruppen lar deg opprette grupper basert på bekreftelsen. Grupperingen er basert på positive og negative bekreftelser (dette inkluderer også deltakeres som man ikke har nådd frem til).

Gruppene er da tilgjengelige for den konfigurerte gyldighetstiden for alarmen og kan brukes til å sende en melding eller konfigurere en alarm. Gruppen er oppkalt etter den opprinnelige gruppen og er supplert med en dynamisk del (dato + klokkeslett) og «bekreftet» og «ikke bekreftet». Personer legges til i den dynamiske gruppen med kommunikasjonskanalene som ble tildelt i alarmen da den ble igangsatt.

Eksempel: Oppsettet til en person ser vil se slik ut i den opprinnelige alarmen:

  1. Standardgruppe: App
  2. Eskalering 1: SMS
  3. Eskalering 2: Epost
  4. Eskalering 3: Mobil

I dette tilfellet legges 4 enheter til i den dynamiske gruppen.

Eskalering

Følgende innstillinger vil bare være tilgjengelige hvis minst ett bekreftelsesalternativ er slått på.
  • Eskalering: Dette alternativet må aktiveres slik at en eskalering kan finne sted dersom det definerte antallet deltakere ikke er nådd.
  • Et standard tidsrom for å fullføre alarmtilstanden før en eskalering blir igangsatt: De definerte gruppemedlemmene må gi en positiv tilbakemelding innen en bestemt tid slik at alarmbetingelsen oppfylles. Hvis dette ikke er gjort, startes en alarmeskalering.
Kun tilgjengelig for alarmtypene serie, tilfeldig og ytelse:
Tidsrom for individuell bekreftelse av en alarm: Denne konfigurasjonen kontrollerer hvor lang tid en abonnent har på å bekrefte alarmen, før neste abonnent i alarmgruppen blir varslet
  • Vent alltid på det generelle «bekreftelsestidspunktet» før du starter en eskalering: Hvis du valgte at alarmen kan utløses med taleanrop og mottakerne dine kun blir oppringt på en telefonkanal, er denne delen relevant for deg. Den lar systemet bare starte eskaleringsfasen når den generelle bekreftelsestiden har utløpt. Hvis dette alternativet ikke er angitt, skjer en umiddelbar eskalering.
  • Antall sløyfer innenfor samme gruppe: Med denne konfigurasjonen er det definert hvor ofte en alarm skal gjentas i en gruppe hvis den generelle bekreftelsestiden er utløpt og den definerte alarmbetingelsen ikke er oppfylt. Antall repetisjoner gjelder også for «Alternative grupper».
    Viktig å merke seg: Hvis en abonnent kun ble varslet via SMS, sendes ikke SMS-en igjen innenfor samme eskaleringsnivå.
  • Aktiver stedfortreder-eskalering: Hvis denne opptrappingen er satt, varsles stedfortredere for alle deltakere dersom den generelle bekreftelsestiden har utløpt, og den definerte alarmbetingelsen ikke er oppfylt. Stedfortrederen til en person settes opp i organisering av personer.
    Viktig å merke seg: Denne funksjonen er IKKE tilgjengelig for kvalifikasjonsbaserte alarmer.
  • Start alternativ gruppe: Dette valget lar alternative grupper bli varslet hvis den generelle bekreftelsestiden er utløpt og de definerte alarmbetingelsene ikke har blitt oppfylt. Opptil tre alternative «grupper» kan konfigureres. I dette tilfellet kan en «gruppe» omfatte flere forhåndskonfigurerte grupper og personer.

Oppfølgingsinnstillinger

  • Start oppfølgingsalarm etter at alarmen ble vellykket utført: Hvis en alarm er fullført, kan en annen alarm startes. Dette må ikke forveksles med en eskalering, som skjer hvis alarmbetingelsen ikke blir møtt.
  • Start eskaleringsalarm hvis alarmen ikke ble utført på en vellykket kmåte: Dette alternativet gjør det mulig å starte en alternativ alarm hvis den generelle bekreftelsestiden er utløpt og den definerte alarmbetingelsen ikke er oppfylt.
    Viktig å merke seg: Hvis scenariet er konfigurert på en slik måte at en deltaker kan utføre en negativ bekreftelse, vil denne deltakeren ikke lenger bli varslet i alarmen hvis han har utført en negativ bekreftelse. Denne funksjonen avbrytes ved å starte en ny alarm.

Trykk "Lagre" på slutten av dette trinnet.

Alarmrapport

I dette siste trinnet konfigureres overføringen av alarmrapporter.

  • Send rapport etter fullførte sløyfer: Denne parameteren sikrer at e-postadressene (en hvilken som helst e-postadresse, og trenger ikke å være registrert hos bruker eller person i systemet) spesifisert under Mottakere vil motta en delrapport etter hver alarmsløyfe.
  • Send rapport etter at alarmen er avsluttet: Etter at alarmen er fullført, sendes en rapport med resultater til den angitte e-postadressen.
  • Mottakere: Liste over e-postmottakere for rapportene.
    Hvis du vil legge til flere e-postadresser i mottakerlisten, skriver du dem under hverandre uten komma (se skjermbilde).
  • Detaljert alarmrapport for appbrukeren og webhook: Dette alternativet lar appbrukere og webhook-tilkoblinger i en alarm se hvem som allerede har bekreftet alarmen. Dette alternativet støttes for opptil tre personer med positiv bekreftelse.
  • Ta opp konferanse: Med dette alternativet kan du ta opp en konferansesamtale. Opptak er bare aktivt hvis minst to deltakere er i konferanserommet samtidig.

Trykk "Lagre" på slutten av dette trinnet. Gratulerer med en vellykket alarmkonfigurasjon.

Er du fornøyd?

Konfigurasjon av startskjemaer

Kontakt